VIL BRUKE TID PÅ POLITIKK: Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, får de ta konsekvensen av det, sier Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VIL BRUKE TID PÅ POLITIKK: Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, får de ta konsekvensen av det, sier Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

siv jensen:

– Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, så får de ta konsekvensene av det

Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke vil bruke tiden fremover på Abid Raja og Venstre.

Raja skaper igjen bølger med en kronikk i Aftenposten.

I innlegget fastholder Abid Raja bruken av ordene «brun propaganda» og utfordrer Erna Solberg til å ta avstand fra Frps retorikk om snikislamisering. Han sier det stinker av Frps retorikk.

– Dette er karakteristikker som går langt over grensen, sier Frp-lederen i en skriftlig uttalelse.

– Men vi kan ikke bruke tiden vår på Abid Raja og Venstre fremover. Vi ønsker ikke være en brikke i Venstres lederkamp. Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, så får de ta konsekvensene av det, sier Jensen.

– Jeg vil bruke tiden min på å få gjennomført mer Frp-politikk. En streng innvandringspolitikk som har gitt rekordlave asylankomster og en integreringspolitikk som stiller krav og gir muligheter, bygge veier og få ned bompengebelastningen i by og bygd, redusere skattetrykket, samt få matlukten tilbake på sykehjem, for å nevne noe.

Vil ikke beklage

Tirsdag ettermiddag møtte Jensen pressen for å kommentere saken. Hun fikk spørsmål om Frp kan sitte i regjering med et parti som bruker slike karakteristikker om dem.

– Nå merker jeg meg hva Venstres ledelse har sagt i dag. De tar åpenbart avstand fra Abid Rajas uttalelser. Det synes jeg er bra. Nå velger jeg ikke å bruke mer tid på Abid Raja og konsentrerer meg om å gjennomføre mest mulig av Frps politikk, svarte Jensen.

– Ingen i Venstres ledelse vil så langt beklage uttalelsene til Raja. Forventer du en beklagelse fra Venstres ledelse?

– Det at Frp fører en streng innvandringspolitikk der Venstre har et liberalt syn, det er helt greit. De forskjellene har vært kjent lenge. Det er noe annet enn å komme med denne typen personkarakteristikker, som jeg mener går langt over grensen.

– Er det aktuelt for deg å beklage gjenbruken av ordet «snikislamisering»?

– Jeg kommer aldri til å beklage å ta samfunnsdebatten i Norge på alvor. Det er viktig for oss å si fra hvor skapet skal stå. Vi mener det er viktig å trekke opp noen grenser i forhold til de verdiene vi setter høyt i Norge, og det er den debatten Frp tar del i. Det vi nå ser konturene av, er karakteristikker som jeg mener går langt over grensen.

– Handler om posisjonering

Også andre sentrale Frp-politikere TV 2 har snakket med rister på hodet over Rajas siste utspill. De mener det er ufint å anklage statsministeren for fravær i debatten, når hun forsøker å roe gemyttene mellom regjeringspartiene.

– Abid Raja er kun opptatt av én sak. Det er Abid Raja. Dette handler ikke om snikislamisering eller bilder på Facebook. Det handler ikke om politiske saker. Det handler kun om posisjonering for å bli leder i Venstre. Han ønsker det så mye at han ikke har noen problemer med å dra statsministeren inn i Venstres interne problemer, sier stortingsrepresentant Per Willy Amundsen (Frp) til TV 2.

Venstre-støtte

Venstres leder Trine Skei Grande ønsker ikke å kommentere innlegget ut over at hun nå ønsker å dempe konflikten. Venstres stortingsrepresentant Carl-Eirik Grimstad sier imidlertid at Venstre støtter Abid Raja hundre prosent.

– Påstandene at han gjør dette som et ledd i en intern maktkamp om lederjobben i Venstre er absurde og personlig trakassering av Raja, sier Grimstad til TV 2.

Også han tar sterk avstand fra begrepet «snikislamisering», som Frp-leder Siv Jensen kom med i valgkampen.

– Det er et ekkelt begrep som Frp hadde lagt i sin mørkeste skuff for å komme inn i regjering. Så trekker de det fram igjen når det går dårlig i valgkampen, sier Grimstad.