Mettende salat med varmrøkt
ørret, nypoteter og ramsløkolje

Wenche har vært på Oslos tak, nærmere bestemt i grønnsakshagen på toppen av hotellet The Hub. Der fikk varmrøkt ørret selskap av pepperrotkrem, ramsløkolje og nypoteter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til salaten trenger du:

• 250-350 g varmrøkt ørret, laks eller makrell
• 2-3 små nykokte poteter per person
• blandet salat, en håndfull friske urter

Pepperrotkrem

• 2 dl rømme eller creme fraiche
• 1 ss finrevet pepperrot
• sitron, salt og litt sukker

Riv pepperroten fint og rør den inn i rømmen og la den trekke i ca 30 min for å sette smak. Mos/gni rømmen gjennom en sikt (bruk en slikkepott eller en skje) for å fjerne restene av pepperroten. Smak til med salt, sitron og litt sukker. Visp evt. rømmen stiv.

Ramsløkolje

NB: Ramsløk kan erstattes av andre smakfulle urter, for eksempel gressløk og persille.

• 2 dl nøytral olje
• Ca 2 dl ramsløk og ½ dl persille

Kjør alt i en blender til en glatt fin masse. Ha over i en kasserolle, kok opp under omrøring og hell over i en sikt slik at du får en klar grønn olje. Avkjøl og oppbevar på glass eller i flaske.