Mettende salat med varmrøkt
ørret, nypoteter og ramsløkolje
Wenche har vært på Oslos tak, nærmere bestemt i grønnsakshagen på toppen av hotellet The Hub. Der fikk varmrøkt ørret selskap av pepperrotkrem, ramsløkolje og nypoteter.
Til salaten trenger du:
• 250-350 g varmrøkt ørret, laks eller makrell
• 2-3 små nykokte poteter per person
• blandet salat, en håndfull friske urter
Pepperrotkrem
• 2 dl rømme eller creme fraiche
• 1 ss finrevet pepperrot
• sitron, salt og litt sukker
Riv pepperroten fint og rør den inn i rømmen og la den trekke i ca 30 min for å sette smak. Mos/gni rømmen gjennom en sikt (bruk en slikkepott eller en skje) for å fjerne restene av pepperroten. Smak til med salt, sitron og litt sukker. Visp evt. rømmen stiv.
Ramsløkolje
NB: Ramsløk kan erstattes av andre smakfulle urter, for eksempel gressløk og persille.
• 2 dl nøytral olje
• Ca 2 dl ramsløk og ½ dl persille
Kjør alt i en blender til en glatt fin masse. Ha over i en kasserolle, kok opp under omrøring og hell over i en sikt slik at du får en klar grønn olje. Avkjøl og oppbevar på glass eller i flaske.