FIRE SKUDD: Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble skutt fire ganger. 4. september ble hun bisatt fra Haslum krematorium.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIRE SKUDD: Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble skutt fire ganger. 4. september ble hun bisatt fra Haslum krematorium. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stesøsteren til Philip Manshaus ble skutt fire ganger

Den endelige obduksjonsrapporten etter drapet på Johanne Zhangjia Ihle-Hansen er klar.

Rapporten viser at hun ble påført tre skudd mot hodet og ett skudd mot brystkassen. Alle skuddene var dødelige og ble avfyrt kort etter hverandre, heter det i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Obduksjonsrapporten kan ikke tidfeste nøyaktig når hun ble skutt utover at det skjedde dagen hun ble funnet, lørdag 10. august.

Rifle

– Øvrig informasjon i etterforskningen gjør at vi tror at drapet skjedde i tidsrommet fra siste kjente observasjon av Johanne i live til tidspunktet for når siktede forlot deres felles hjem for å kjøre til Al-Noor moskeen. Dette gir oss et tidsvindu på ca 45 minutter fra klokken ca 1415 til ca klokken 1500, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

De tekniske rapportene konkluderer med at den riflen som ble benyttet var den samme 22-kaliber riflen som ble lovlig oppbevart i siktedes bolig, og som senere ble funnet i hans bil etter angrepet mot Al-Noor Moskeen.

Erkjenner ikke straffskyld

Philip Manshaus er siktet for å ha drept sin egen stesøster, samt for å ha forsøkt å begå et terrorangrep i al Noor-moskeen i Bærum. Han har erkjent de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyld.

– Han har helt kort sagt at han begikk disse handlingene fordi han måtte det. Han hadde et ansvar for å gjøre det, sa Manshaus' forsvarer Unni Fries til TV 2 etter fengslingsmøtet 9. september.

– Han mener både drapet og terrorhandlingen var nødverge?

– Det er det han har ytret, sa Fries.

Oslo politidistrikt har bedt om en fullstendig psykiatrisk vurdering av den draps- og terrorsiktede 22-åringens mentale helse. Asker og Bærum tingrett oppnevnt et svært erfarent psykologteam som skal snakke med Manshaus.