Soccer Football - Champions League - Liverpool Press Conference - Stadio San Paolo, Naples, Italy - September 16, 2019   Liverpool manager Juergen Klopp during the press conference    Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Soccer Football - Champions League - Liverpool Press Conference - Stadio San Paolo, Naples, Italy - September 16, 2019 Liverpool manager Juergen Klopp during the press conference Action Images via Reuters/Andrew Couldridge Foto: Andrew Couldridge

Klopp avfeier agentens vær-påstand

Liverpool-manageren bare ler av uttalelsene om at det dårlige været i Liverpool kan påvirke avgjørelsen om han forlenger kontrakten med klubben eller ikke.

Klopps agent – eller venn, som Klopp omtaler han som – Marc Kosicke, har skapt overkrifter etter at han sa til Goal at det mørke og våte vinterværet i Liverpool kan spille en rolle når det kommer til forlengelse av kontrakten.

– Vi får se om klimaendringene bringer med seg bedre vær til England og ikke bare Tyskland, sa Kosicke.

Jürgen Klopps kontrakt med Liverpool går ut i 2022. Klubben er desperat etter å forlenge med suksesstreneren.

– Tysk humor

På mandagens pressekonferanse før tirsdagens TV 2 Sport 1-sendte kamp mot Napoli, spurte TV 2 Klopp om Liverpool-været ville påvirke en slik avgjørelse.

– Nei, han ville bare ta en spøk. Det var åpenbart tysk humor, ingen tok spøken. Han er min venn, og venner kan si det de vil – og han gjorde det, svarte Klopp med et smil.

Tyskeren poengterte at været ikke er en faktor når han velger byer han skal trene fotballag i. Han sa også at Liverpool har fint vær fra mars til september, men ikke fra oktober til mars.

– Jeg ankom Liverpool i oktober, og man kan synge en sang som heter «Ikke reis til Liverpool i oktober». De første fem månedene var litt traurige. Da snakket jeg mye om været, men det gjør jeg ikke mer.

– Jeg har snakket om vind, som har en påvirkning på fotballen, men det har man heller ikke lov til i England. Så det er ikke en grunn for meg til å forlate landet. Jeg har ikke noe problem med været i det hele tatt. Kanskje har vi det sunneste været i verden nå. Vi har nok regn og vind. Luften er alltid frisk. Det er motsatt enn i dette rommet, sa en spøkefull Klopp, som svettet tydelig i et pressekonferanselokale uten aircondition.

Spøkte mye

Klopp holdt en spøkefull tone gjennom hele pressekonferansen. Han lo godt av sin italienske tolk, som på imponerende vis holdt styr på alt som skulle oversettes.

Manageren var også lystig da han svarte på spørsmål om hvordan Liverpool skulle håndtedere Lorenzo insigne, som har skapt trøbbel for dem tidligere.

– Insigne smiler alltid til meg før kampene. Etter kampene har han mer grunn til det. En fantastisk spiller. Vi jobber fremdeles med å forsvare oss mot ham. Kanskje klarer vi det en dag.

Denne sesongen er Liverpool regjerende mestere. Det preget naturlig nok mange av spørsmålene Klopp fikk.

– Vi føler ikke tyngden av å være mestere. Det er lenge siden det skjedde. Kommer lag til å spille annerledes mot oss? Jeg aner ikke. Jeg har aldri vunnet Champions League før, jeg håper vi er forberedt på hvordan det vil være.