ENIG: Etter sonderinger kunne Varaordfører Anne Bjertnes (H) og ordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik feire borgerlig samarbeid mandag. Foto: Olav Hustad Wold / TV 2
ENIG: Etter sonderinger kunne Varaordfører Anne Bjertnes (H) og ordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik feire borgerlig samarbeid mandag. Foto: Olav Hustad Wold / TV 2

Et nesten 100 år langt Ap-styre i Gjøvik er over

GJØVIK (TV 2): Mandag ble det klart at et nesten 100 års sammenhengende Ap-styre er over i Gjøvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De borgerlige partiene fikk 21 av 41 plasser i den nye kommunestyret etter forrige ukes kommunevalg.

Mandag annonserte Senterpartiet et samarbeid med de borgerlige partiene, og med det er Arbeiderpartiet ferdige på rådhuset, etter 97 år langt styre i kommunen.

Senterpartiet høstet ni mandater mandater i kommunen, og stikker derfor også av med ordførerkjedet.

– Vi har gjennom fire i år opposisjon prøvd å vise at vi har alternative løsninger, både innenfor skole, barnehage og omsorgstilbudet, sier påtroppende ordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik.

Sveen er trygg på at et samarbeid med borgerlig side, vil kunne gi Senterpartiet gjennomslag i kommunen.

– Vi føler at vi har fått mye igjen for det vi har gått til valg for, og derfor var det naturlig å starte dette samarbeidet i dag, sier Sveen.

Varaordfører Anne Bjertnes (H) mener det nye samarbeidet vil sette Gjøvik på kartet.

– Vi har opplevd et fellesskap og en vilje til å få til ting gjort for Gjøvik-samfunnet. Nå skal det staser mer på skole og vi sette Gjøvik tydeligere på kartet gjennom næringsutvikling opp mot statlige opp regionale myndigheter, sier hun og fortsetter:

– Dette er et historisk skifte som åpner den politiske debatten på helt annen måte, og det tror jeg er bra for Gjøvik, sier Bjertnes.