King hylles for dette raidet: – Helt enormt

Joshua King var sentral da Bournemouth slo Everton på eget gress.

Se Joshua Kings soloraid i vinduet øverst!

Bournemouth-Everton 3-1

Callum Wilson ble stående igjen som den store Bournemouth-helten med to scoringer, men King spilte en viktig rolle i kulissene.

1-0 skal imidlertid landslagsprofilen prise seg lykkelig for at resulterte i scoring.

27-åringen fant rom på bakerste stolpe, og skulle bare løpe ballen i mål etter et hjørnespark. King traff ballen med leggen, og slapp billig unna da det ble et «innlegg» på sølvfat til Wilson.

Everton utlignet ved Dominic Calvert-Lewin like før pause, før King igjen var på farten – bokstavelig talt – midtveis i andre omgang.

Romsås-gutten tok imot ballen midt på egen banehalvdel. Han satte på turboen, og kom seg lett unna et sklitaklingsforsøk fra Morgan Schneiderlin. Richarlison ga på for å holde følge med King, men kastet til slutt inn håndkleet og klippet ned nordmannen før han fikk tatt seg inn i feltet.

– For et driv han har med ballen. Det er helt enormt, kommenterte TV 2s Espen Ween.

– Det der er han bare så sykt bra til. Han får det frisparket som han så veldig ofte gjør. Han flytter ballen mer enn 50 meter, og så blir det tellende resultat, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Soloraidet resulterte i 2-1. Ryan Fraser tok frisparket lynkjapt, Fabian Delph var uheldig da han fikk en legg på ballen og Jordan Pickford ble satt ut av spill. Fem minutter senere økte Wilson ledelsen med en lekker avslutning.

Dermed er Bournemouth tilbake på vinnersporet etter to strake tap. De står med sju poeng etter fem serierunder, og er bare ett poeng bak lag som Tottenham, Chelsea og Manchester United.

King har startet samtlige kamper, og står med ett mål og én målgivende pasning.