Oliver Solberg vant overlegent i USA

Oliver Solberg (17) sikret sin sjuende internasjonale seier for sesongen da han vant STPR-rallyet i USA. Om en drøy uke skal talentet ta førerkortet.

SEIERSVANT: Oliver Solberg tok sin sjuende internasjonale seier denne sesongen. Foto: Twitter/Oliver Solberg

Den norsksvenske 17-åringen vant med 55,4 sekunder foran tidobbelt amerikansk mester David Higgins.

Solberg vant 11 av 15 fartsprøver totalt, men på den nest siste fikk han trøbbel med bakhjulsdriften. Det kostet mer enn et halvt minutt, men unggutten hadde likevel god kontroll.

– USA er et eventyr for meg i år. Jeg har kjørt fem konkurranser, og dette er tredje gang jeg er på pallen og andre gang jeg vinner med dette laget. Det er en god statistikk som jeg er veldig stolt av, sier Solberg i en pressemelding.

Han fyller 18 år 23. september. Dette var siste gang Solberg fikk kjøre på dispensasjon. Når han fyller år skal han ta teori og oppkjøring i Sverige. Etter planen skal han debutere i rally-VM i Wales om tre uker.

Det er første gang sønnen til Petter Solberg kjører det amerikanske mesterskapet. Nordiren Aaron Johnston er Olivers kartleser. 17-åringen vant i april det største løpet i mesterskapet, Olympus Rally.

Oliver Solberg kjører et todelt rallyprogram i 2019. I det amerikanske mesterskapet kjører han for Subaru Motorsports USA og deltar i seks av åtte runder, mens i det latviske mesterskapet har 17-åringen kjørt full serie (6 løp) i en privat Volkswagen Polo R5 (tilsvarende WRC2).

Oliver Solberg fyller 18 år om halvannen uke (23. september). Han skal etter planen debutere i rally-VM om tre uker i Wales Rally GB.