SENKET LSK: Bjørn Maars Johnsen og Samuel Adegbenro scoret målene i Rosenborgs seier over Lillestrøm.
SENKET LSK: Bjørn Maars Johnsen og Samuel Adegbenro scoret målene i Rosenborgs seier over Lillestrøm. Foto: Ole Martin Wold

Maars Johnsen gnistret for RBK i Lerkendal-debuten

– Han blir en viktig mann, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg - Lillestrøm 3-1

I sin første Rosenborg-kamp fra start scoret Bjørn Maars Johnsen sine første to mål da Lillestrøm ble slått 3-1 på Lerkendal lørdag.

– RBK vant fullt fortjent, og det må gjøre veldig godt for Maars Johnsen å få en slik start på Lerkendal. Begge målene var gode avslutninger. Han blir en viktig mann for Eirik Horneland de neste månedene i Eliteserien og ikke minst Europaligaen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Johnsen er på lån fra AZ Alkmaar ut året.

– Det er fantastisk bra for ham og laget. Det skaper selvtillit for både ham og Rosenborg, sier RBK-trener Eirik Horneland til TV 2.

– Han jobbet hardt for laget, og jeg syntes han viste seg som en dyktig avsluttet. Det så virkelig lyst ut for Rosenborg, så det var gledelig, fortsetter Rosenborg-sjefen.

Alexander Søderlund ble dyttet ut på kanten med Maars Johnsen i midten.

– Det kan komme til å skje igjen. Vi har gode muligheter med Bjørn og Søder. Det er bra bredde og gode muligheter, sier Horneland, som også åpner for at Maars Johnsen kan spille på kanten.

Maars Johnsen mener tre poeng og laget var det viktigste.

– Det var gøy. Jeg scoret nesten tre mål. Så det er bare å kjøre på videre. Å gjøre det best mulig for laget er det viktigste, sier Maars Johnsen.

Lekre avslutninger

I Lerkendal-debuten satte Maars Johnsen inn 1-0 etter 25 minutters spill. Alexander Søderlund kranglet ballen videre til den norske landslagsspissen, som fra utsiden av 16-meteren la ballen i det lengste hjørnet.

Like etter headet Samuel Adegbenro ballen i tverrliggeren, men vingen fikk scoringen sin like etter pause da han doblet ledelsen.

Snaut timen inn i kampen vant Birger Meling ballen høyt i banen og spilte den til Maars Johnsen, som dundret ballen i det lengste krysset.

Lillestrøm fikk med seg et trøstemål fra Trondheim da Simen Rafns innlegg fra høyre ble styrt kontant i mål av Daniel Pedersen.

Tror LSK klarer seg greit

Rosenborg ligger på fjerdeplass i Eliteserien med sju poeng opp til serieleder Molde før resten av runden spilles. Lillestrøm er nummer ti med seks poeng ned til Ranheim på kvalifiseringsplassen.

– Lillestrøm-supporterne er nok nervøse for at det også i 2019 skal bli en nervepirrende høst, men jeg tror de kommer til å klare seg med grei margin denne sesongen, sier Mathisen.

Rosenborg reiser neste uke til Østerrike for å møte Linz i Europaligaen.

– Kampen i Østerrike på torsdag blir tøff, men om Rosenborg skal ha håp om avansement fra gruppen sin i Europaligaen bør de nok få med seg poeng fra den kampen, mener Jesper Mathisen.