TESTET POSITIVT: Hadi Srour er tatt for syntetisk EPO. Foto: Vidar Ruud
TESTET POSITIVT: Hadi Srour er tatt for syntetisk EPO. Foto: Vidar Ruud

Srour bekrefter positiv B-prøve

Proffbokseren Hadi Srour (23) skriver på Facebook at også B-prøven er positiv og viser funn av syntetisk EPO.

Bokseren fortalte på en pressekonferanse forrige uke at han har testet positivt for doping. Fredag opplyser han selv at også B-prøven er positiv.

– Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skriver han på Facebook.

Srour har vunnet NM-gull tre år på rad og har vunnet samtlige av sine fire proffkamper. Han er helt tydelig på at han er uskyldig og at han skal fortsette kampen for å renvaske seg.

– Jeg har ikke noe annet valg enn å fortsette kampen mot Goliat og kjempe for rettferdighet, skriver Srour.

Han mener årsaken til den positive prøven enten skyldes sabotasje eller en feil med metodene som brukes.

På forrige ukes pressekonferanse var Srour preget. Han brukte flere ganger anledningen til å kritisere Antidoping Norge.

– Jeg har tenkt mye. Grublet over hvorfor dette skjer og hvorfor akkurat nå. Spør meg selv hvorfor akkurat meg. Jeg får nok aldri svaret på det – uansett hvor mye jeg grubler, men spør likevel meg selv de samme spørsmålene igjen og igjen til jeg tror jeg har funnet svaret. Men, svaret gir ingen mening. Det kjennes bare urettferdig. Det skal ikke skje, ikke i rettsstaten Norge, skriver Srour i innlegget på Facebook.

Han hevdet helt bastant at han aldri har tatt syntetisk EPO. Han leverte den positive A-prøven 5. juli, et tidspunkt der han etter eget utsagn hadde ferie og nettopp hadde vært på festival.

Ifølge VG er Srour også anklaget for brudd på meldeplikten.

(©NTB)