VENTER PÅ BESLAG: Politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt fører saken mot psykologen. Nå venter politiet på å få gjennomgått materiale som er beslaglagt på PC-en til siktede.
VENTER PÅ BESLAG: Politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt fører saken mot psykologen. Nå venter politiet på å få gjennomgått materiale som er beslaglagt på PC-en til siktede. Foto: Lise Åserud

Barnepsykolog siktet for overgrep mot barn

En barnepsykolog i 40-årene ble i fjor siktet for seksuell handling med et barn under 16 år. Handlingene skal være begått i rollen som psykolog.

Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt overfor TV 2.

– Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i siktelsen, men jeg kan si at politiet mottok en anmeldelse og at vi åpnet etterforskning på bakgrunn av den.

Politiet pågrep i juli i fjor mannen og ransaket hjemme hos ham.

Taushetsbelagt

Etter ransakelsen bemerket psykologen at store deler av materialet på hans mobiltelefoner, PC-er og eksterne harddisker er underlagt taushetsplikt.

Dermed måtte politiet gå rettens vei for å få mulighet til å beslaglegge det elektroniske innholdet.

Av kjennelsen fra tingretten fremgår det at barnepsykologen har brukt video og bilder som ledd i sin behandling av barn.

«Han har arbeidet arenafleksibelt slik at behandling også foregår på andre steder enn kontoret, for eksempel i form av leketerapi på fotballbanen», heter det i kjennelsen.

Vil se chattelogger

For å gi retten mulighet til å vurdere hva slags materiale som kan leveres ut og hva som er taushetsbelagt, er det oppnevnt en såkalt medhjelper til å gå gjennom materialet.

«Dette gjelder blant annet pasientjournaler fra siktede sitt virke som psykolog, herunder filmsnutter av pasienter, og skypelogger med pasienter, samt annen korrespondanse mellom siktede og klienter», skriver retten.

Retten har kommet til at store deler av materialet kan beslaglegges.

Den siktede mannens forsvarer har ikke besvart TV 2s henvendelser. Det er derfor ukjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Siktede har aldri vært varetektsfengslet i saken.