Valon Berisha: – Det har vært et vanskelig år, spesielt mentalt

Valon Berisha (26) er på vei tilbake i toppform etter en trøblete debutsesong i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valon Berisha og Kosovo sjokkerte England i EM-kvalifiseringen på St. Mary's tirsdag kveld da den tidligere Viking-spilleren satte inn 1-0 allerede før det var spilt ett minutt.

Storebror Berisha scoret også et mål etter pause, men det endte med et 3-5-tap.

– Vi tapte kampen, så følelsen som sitter igjen innerst inne etter kampen er at det er surt, men det var kjekt å score to mål. Vi gjorde en bra prestasjon, og jeg tror vi fikk vist oss bra frem i andre omgang. Å score tre mål mot England er sterkt av en liten nasjon, mener Valon Berisha til TV 2.

Se scoringene i videovinduet øverst!

Vanskelig debutsesong i Italia

De to scoringene smakte nok ekstra godt etter det siste året til Berisha. I fjor sommer ble han solgt for om lag 80 millioner kroner fra RB Salzburg til Lazio.

Men det har ikke gått knirkefritt i Roma-klubben. Forrige sesong ble det 508 spilleminutt fordelt på 14 kamper, åtte av dem i Serie A.

– Det har vært vanskelig. Først kom jeg til en ny klubb, så kom to skader. Den første gjorde at jeg var ute i nesten tre måneder. Så kommer skade nummer to nesten ut av ingenting, og jeg var ute i sju måneder. Det var et vanskelig år, spesielt mentalt. I tillegg var det et nytt miljø, nytt land, nytt språk og nye venner, sier Valon Berisha.

– Det var vanskelig, men jeg er ganske sterk mentalt og jeg fikk hjelp av familie og nære venner. Det har fått meg til å tenke på hvor viktig helsen er, for jeg vil ha det kjekt med fotballen så lenge jeg kan, fortsetter 26-åringen.

Viktig del av Lazios planer

I sommer fikk han forsikringer fra Lazio om at han fortsatt var med i planene.

– Jeg fikk trent én måned før ligaen startet. Lazio har sagt at de vil at jeg skal være en viktig del av laget. Det var viktig for meg å vite. Hvis ikke hadde jeg sikkert dratt på utlån eller noe annet. Nå satser jeg på å få så mange kamper som mulig, sier Berisha.

Egersunderen har vært en del av Lazio-troppen i de to første ligakampene, men har vært ubenyttet reserve. Berisha har stor tro på rikelig med spilletid utover høsten, spesielt når Europaliga-gruppespillet starter.

– Det er et stort sprang opp fra Østerrike, men det skal jeg også takle. Jeg har spilt mange internasjonale kamper, både for Kosovo og i Europa for RB Salzburg. Denne sesongen er Serie A spesielt sterk. Det er bare å se hvor mange gode spillere som har kommet hit i sommer, så jeg tror ligaen aldri har vært så god. Nivået er jeg blitt vant til. Det har ikke blitt så mange kamper, men jeg er blitt kjent med det gjennom trening, sier Berisha.

Lazio står med fire poeng på to kamper og møter SPAL borte søndag.

Spiller om EM-billett

Valon Berisha, som fikk 20 kamper for Norge før han byttet til Kosovo for tre år siden, spiller også noen av sine viktigste landskamper neste måned.

EM-billett står på spill for Kosovo, som er nummer tre i gruppen, ett poeng bak Tsjekkia på andreplass. England virker utilnærmelige på tabelltoppen. Kosovo må håpe på engelsk seier når Tsjekkia får besøk av England.

– Vi tar det som en bonus, for vi vet at vi er en liten nasjon. Det er bare tre år siden vi startet opp, men vi har startet bra og vi ser hva som kommer. Det viktigste er Montenegro hjemme og Tsjekkia borte. Får vi to seirer der, så er den siste mot England foran fullsatt stadion, så det hadde vært kjekt. Å få representere landet og familiene våre og nå et EM, hadde vært helt utrolig, sier Berisha, som har 16 landskamper og tre mål for Kosovo.

Skulle ikke Kosovo bli kvalifisert gjennom den ordinære EM-kvalifiseringen, kommer en ny mulighet i Nations League neste år.

Se Hellas Verona mot Milan på TV 2 Sport 2, TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kveld fra klokken 20.30.