Multeparfait på nøttebunn

Denne høstdesserten er en sikker vinner rundt middagsbordet.

Oppskriften er beregnet til 10-12 personer.

Bunn:

  • 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene de skal brukes i parfaiten)
  • 200 g sukker
  • 200 g malte hasselnøtter eller valnøtter

Parfait:

  • 4 egg + 4 eggeplommer (fra hvitene)
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ½- 2 dl multer (multer kan byttes ut med bringebær, da får du en rosa parfait.)

Varm stekeovnen til 170 grader.

Slik gjør du:

Stivpisk eggehviter med sukker til stiv marengs og vend inn malte nøtter (bruk en slikkepott).

Dekk bunnen på en springform 26/28 cm med bakepapir. Pensle kantene med smør.

Fyll formen med nøttemarengsen.

Stek på midterste rille i varm stekeovn til bunnen er lysebrun og myk (20-30 minutter). Avkjøl.

Parfait:

Visp hele egg og eggeplommene med sukker og vaniljesukker i vannbad til en kremaktig og luftig konsistens.

Visp kremfløten myk og vend inn i eggedosisen.

Vend inn multene.

Fyll kremen i formen med den stekte og avkjølte nøttebunnen. Dekk med plastfilm og sett i fryseboksen minst et døgn før servering.

Før servering sett parfaiten i kjøleskapet 20-30 min.

Kan serveres med multesaus:

Rør/mos sammen multer og sukker (kan bruke stavmikser). Tilsett ikke mer sukker enn at multene bevarer den friske søt-syrlig smaken.

Sil gjennom en finmasket sil, slik at steinene blir silt vekk.

Server multesausen «lun« til multeparfaiten.