INGEN GJENFORENING: Barcelonas forsøk på å hente Neymar (til høyre) gikk i vasken i sommer. Lionel Messi legger ikke skjul på at han ønsker PSG-angriperen tilbake på Camp Nou.
INGEN GJENFORENING: Barcelonas forsøk på å hente Neymar (til høyre) gikk i vasken i sommer. Lionel Messi legger ikke skjul på at han ønsker PSG-angriperen tilbake på Camp Nou. Foto: Don Emmert

Messi: – Jeg forstår de som er mot at Neymar returnerer

Men selv vil Barcelonas argentinske superstjerne har brasilianeren tilbake.

Han hadde helst sett at Neymar var tilbake på Carmp Nou. Det avslører Lionel Messi (32) i et stort intervju med Sport.

– For å være ærlig, ja. Jeg hadde elsket å ha Neymar tilbake. Jeg forstår de som er mot hans retur, og det er forståelig med det som skjedde med «Ney» og måten han dro på. Men om man ser det fra et sportslig perspektiv, mener jeg Neymar er en av verdens beste spillere. Å ha ham i troppen vår ville økt mulighetene til å nå målene våre. Men det skjedde ikke, og vi må bare tenkte på den troppen vi har nå og fokusere på våre mål, sier Barcelona-spilleren.

I intervjuet blir Messi konfrontert med rykter om at klubben bare latet som om de forsøkte å hente Neymar, bare for å tekkes de i garderoben som ville ha PSG-spilleren tilbake.

– Jeg vet ikke var som skjedde med styret. Jeg vet at jeg snakket med Ney, og han fortalte meg hvordan ting gikk. Han var desperat etter å komme tilbake. Jeg vet ikke om klubben virkelig prøvde eller ikke. Det jeg vet, er at Neymar håpet at det skulle skje. Jeg forstår også at det er veldig vanskelig å forhandle med PSG etter alle deres tidligere interaksjoner med Barcelona. Og det er vanskelig fordi Neymar er en av de beste som er. Forhandlinger er aldri lett. Jeg kan ikke komme med en mening, fordi jeg vet ikke alt. Jeg vet hva som ble publisert og hva de sa, sier Messi.

Selv hevder argentineren at han ikke er oppbrakt over at overgangen strandet.

– Nei. Jeg ville ha likt at han returnerte, men jeg mener vi har en spektakulær tropp og vi kan oppnå alt uten ham. Så nei, jeg er ikke skuffet, sier han.

– Ønsker å være i Barca

Forrige uke bekreftet Barcelona-president Josep Maria Bartomeu at Lionel Messi kan forlate Barcelona gratis etter sesongen, og i intervjuet får han spørsmål om fansen har grunn til å være bekymret.

– Jeg kan ikke bekrefte noe, fordi det er en konfidensialitetsavtale i kontraktene våre. Det jeg kan si er at jeg ønsker å være i Barcelona så lenge som mulig. Jeg har sagt gjennom hele min karrière at dette er hjemmet mitt, sier Messi.

– Men jeg vil ikke ha en langtidskontrakt og være her bare på grunn av det. Jeg vil være her fordi jeg er i fin fysisk form, for å spille og være et viktig medlem av laget. Som jeg har sagt før, trenger jeg å se at det er et vinnende lag, for jeg ønsker å fortsette å vinne ting med denne klubben. For meg betyr ikke penger eller klausuler noe. Andre ting motiverer meg, og det aller viktigste er å ha et vinnende lag, fortsetter han.

– Må vinne Champions League

Forrige sesong var Barcelona relativt nær en treble, men endte kun opp med å vinne La Liga. I Champions League-semfinalen gikk de på en ydmykende smell mot Liverpool på Anfield, og deretter ble det tap i Copa del Rey-finalen.

– Det var ikke et stort år på grunn av måten det sluttet på, men vi hadde en stor sesong til de to siste kampene. Da vi røk ut av Champions League fikk det hele sesongen vår til å se dårlig ut, selv om vi gjorde det veldig bra. Vi var nær ved å sikre oss trippelen, men den ene kampen ødela alt. Etter det var det vanskelig å spille Copa del Rey-finalen. I den andre omgangen spilte vi bra, men vi ga det bort i den første. Selvsagt ser det ut som en «dårlig sesong» når vi bare vant La Liga. Vi nådde ikke målene våre, sier Messi.

Han legger ikke skjul på at en Champions League-triumf hadde betydd mye, men ville ikke ofret La Liga-tittelen for en triumf i verdens gjeveste klubbturnering.

– Nei. I sesongstarten sier vi alltid det samme, at vi ønsker å vinne alt og gjøre vårt beste for å oppnå det. Jeg håper vi kan komme i slag raskt, vi ønsker å vinne alle titler. Men det er klart jeg kunne tenkt meg å vinne Champions League, for det er lenge siden jeg gjorde det. Som klubb, og på et personlig nivå, må vi vinne Champions League. Men på starten av sesongen vil jeg ikke ta det ene eller andre. Jeg ønsker å vinne begge, slår han fast.

Lionel Messi er for øvrig ikke spilleklar når Barcelona tar imot Valencia i en TV 2 Sport Premium-sendt kamp lørdag kveld.

– Nei, jeg trener fortsatt på egenhånd og har ikke en fastsatt dato for min retur. Vi vil gjennomføre tester, og når jeg ser at jeg er 100 prosent, så er jeg klar. Jeg vil ikke spille mot Valencia, og vi får se om jeg blir klar til møtene med Dortmund eller Granada, sier Messi, som sliter med en skade i leggen.

Messi kommenterer også Cristiano Ronaldos middagsinvitasjon under Champions League-trekningen for noen uker siden. Han ville akseptert en invitasjon fra portugiseren.

– Ja, jeg har ikke noe problem med det. Jeg har alltid sagt at jeg ikke har noen problemer med ham. Vi er kanskje ikke venner, fordi vi har aldri delt garderoben sammen, men jeg treffer ham alltid på prisutdeleringer, og det er ikke noe problem. Vi snakket med hverandre ganske lenge på det siste showet. Jeg vet ikke om det blir en middag, fordi jeg av åpenbare årsaker ikke vet når våre stier krysses, vi har vårt vårt live og våre forpliktelser, men selvsagt ville jeg akseptert invitasjonen, sier han.