HAT TRICK-HELT: Ada Hegerberg scoret tre av Lyons ni mål i storseieren over Ryazan i Champions Leagues 16-delsfinale.
HAT TRICK-HELT: Ada Hegerberg scoret tre av Lyons ni mål i storseieren over Ryazan i Champions Leagues 16-delsfinale.

Ada Hegerberg med tre scoringer i nimålsseier

Lyon lekte seg i Russland og har stø kurs mot åttedelsfinalen i Champions League.

Ryazan VDV - Lyon 0-9

Lyon og Ada Hegerberg er så godt som videre i Champions League etter å ha slått russiske Ryazan VDV 9-0 på bortebane i første 16-delsfinale onsdag ettermiddag.

Hegerberg scoret tre av målene for Lyon.

– Vi har savnet mesterligaen og score mål der. Dette var en god start på sesongen, sier Ada Hegerberg til klubbens nettsider.

Dzsenifer Marozsán scoret kveldens første mål, før Hegerberg doblet ledelsen for Lyon da hun satte inn en retur på et skudd som gikk i tverrliggeren etter 27 minutters spill.

Wendie Renard og Amandine Henry scoret to nye mål for Lyon, før Hegerberg løp inn 5-0-målet før pause. Etter 70 minutters spill satte Hegerberg inn 6-0 på straffespark.

Hegerberg ble byttet ut med et kvarter igjen å spille, men Lyon var ikke ferdigscoret, for to mål av Wendie Renard og én fulltreffer Amel Majri sørget for at det ble 9-0 – og at returkampen om to uker blir en transportetappe.

Hegerberg og Lyon har vært utilnærmelige i Champions League de fire siste sesongene. I fem sesonger på rad har de også vunnet ligaen i Frankrike.

Ada Hegerberg står med 47 mål totalt i Champions League. Dermed nærmer hun seg rekorden for tidenes mestscorende spiller i kvinnens utgave av turneringen. Anja Mittag har flest med sine 51 mål, mens Conny Pohlers er nummer to på listen med 48 scoringer.

43 av Hegerbergs Champions League-mål har kommet i Lyon-drakt. Dermed har hun like mange for klubben som Camille Abily.

– Å ha like mange som en slik legende er veldig bra. Det motiverer meg til å jage enda flere mål. Jeg er et konkurransemenneske, og det gjør godt både personlig og for laget, sa Hegerberg til klubbens nettsted.

Hegerberg har scoret fem mål på Lyons to første seriekamper for sesongen.

Lyon har byttet trener siden forrige sesong. Reynald Pedros er erstattet av Jean-Luc Vasseur, men laget virker ikke å være mindre giftig enn før.

– Vi forbereder oss til alle kamper på samme måte. Vi gjør det svært profesjonelt. Planen vår er basert på lagarbeid, og det var godt utført, sa Vasseur til klubbens nettsted.

Kristine Minde scoret det siste målet da Wolfsburg vant hele 10-0 borte mot Mitrovica i kvinnenes mesterliga i fotball onsdag.