kristiansen om overgangen til oilers:

– Lenge til Sparta kommer til å vinne noe som helst

Tommy Kristiansen er klar for et nytt eventyr med Stavanger Oilers. En klubb der ambisjonene samsvarer med hans egne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet om seriegull ble utslagsgivende da Tommy Kristiansen forlot moderklubben Sparta Sarpsborg til fordel for Stavanger Oilers tidligere i år. Han mener ambisjonene i Sarpsborg ikke tilsvarte hans egne.

– Jeg er kommet tilbake, ikke for å komme på tredje- eller andreplass, jeg skal være med å heve bøtten igjen. Det er eneste målet jeg har. Det er ambisjonene til klubben også, så det passer bra med deres ambisjoner og mine, sier Kristiansen til TV 2.

– Jeg kom hjem til Sparta og følte at det var det jeg savnet, det å være hjemme. Men sånn var det ikke. Jeg hadde savn etter Stavanger etter det siste året her, og ambisjonene i Sparta er kanskje ikke helt like som mine, legger 30-åringen til og utdyper:

– Jeg har ikke så veldig mange år igjen, og jeg har lyst til å spille ishockey for å vinne. Jeg tror det er lenge til Sparta kommer til å vinne noe som helst, og Stavanger vil alltid være i toppen. Så det falt naturlig å dra tilbake hit, og så er jeg veldig glad i klubben og alle som er rundt her. Så jeg føler det var riktig valg av meg.

Det forrige oppholdet i Stavanger varte i fire år og resulterte i 246 kamper og blant annet fire kongepokaler for Kristiansen. Nå er han klar for å føre flere titler på listen, og ser ikke mange hindringer på veien.

– Vi frykter egentlig ingen lag. Vi skal krige ned Storhamar, vi skal krige ned Grüner. Så vi frykter ingen, understreker Kristiansen.

Tommy Kristiansen i landslagskamp for Norge
Tommy Kristiansen i landslagskamp for Norge Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

– Hvem blir største utfordrer?

– Jeg tror Storhamar kommer til å være bra. Jeg tror det kommer til å stå mellom oss, Storhamar og Frisk til å vinne serien. I et sluttspill er alt åpent.

På hva han tror han kan tilføre klubben i jakten på titler er Kristiansen klar og tydelig.

– Jeg tilfører kanskje mest av alt den tøffheten som kanskje Stavanger har savnet litt. Jeg kommer inn med rutine. Jeg har vært med på dette før. Det skal gjøre vondt å komme til DNB Arena igjen, noe som jeg kanskje synes har vært litt vekke. Men jeg prøver å bidra med det jeg er god på, spre mye energi og mye glede i garderoben og rundt. Og så er jeg veldig flink til å dra i gang andre lagkompiser, så jeg håper jeg klarer det i år også, sier publikumsfavoritten med et smil.

Smilet er stort sett på når han snakker om ishockey og særlig når han snakker om ny sesong.

– Det kuleste jeg vet om er å sette på meg skøytene og være sammen med gutta. Det er det jeg elsker, jeg elsker ishockey og da er jeg som regel glad når jeg er på jobb.