Seiburger med blomkålris
Wenche lager en sikker vinner for både store og små!
Seiburgere
- ca. 500 g seifilet (skinn og benfri)
- 1½ ts salt
- 1 ss potetmel
- ca. 1½ dl melk/vann
- 2-3 ss grovhakket løk (kan sløyfes)
- pepper
- ¼ ts malt muskat
- finhakket gressløk eller vårløk (kan sløyfes)
Fisken og melken/vannet bør være iskald. Del fiskefileten i mindre biter. Kjør fisk og salt til en halvgrov masse i foodprocessor. Tilsett kald melk/vann i en tynn stråle mens maskinen går. Tilsett potetmel, pepper og eventuelt muskat og kjør sammen.
Finsnittet gressløk kan tilsettes i den ferdige fiskefarsen.
Form til 4 burgere, stek i smør i middels varm panne, 3-4 min på hver side.
Forslag til servering:
Poteter, ovnsstekte, kokte eller potetmos
Grov brødskiver (gjerne ristet og smurt med pesto) med salat og grønnsaker.
Tomatsalsa (se tips)
Blomkålris (se tips)
Blomkålris
- 1 mellomstor blomkålhode
- 1-2 dl finhakket gul og rød paprika
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- sitron
- salt og pepper
- persille (kan sløyfes)
- olje til steking
Rens og riv blomkålen på et rivjern eller del i grove biter og kjør i en hurtigmikser til «små risgryn».
Varm olje i en vid panne, tilsett finhakket paprika og stek i 2-3 min. Tilsett finhakket hvitløk og la steke ett lite minutt før blomkålrisen tilsettes. Stek i 4-5 minutter under omrøring.
Smak til med saft fra sitron, salt, pepper og eventuelt finhakket persille.
Tomatsalsa
- 3-4 tomater
- 1/4 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- ½ rød chili
- saften av ½ sitron eller lime
- frisk koriander
- ½ ts spisskum (kan sløyfes)
- 1 ss olivenolje
- 2-3 ss sweet chilisaus eller ketchup
- salt og pepper
Finhakk tomater, løk, hvitløk og chili. Smak til med resten av ingrediensene.