Vikings trener valgt inn i kommunestyret: – Dette hadde jeg ikke forventet!

Vikings trener Bjarne Berntsen er valgt inn i det det kommende kommunestyret i Nye Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Stavanger Aftenblad.

Med 215 personstemmer rykker Viking-trener Bjarne Berntsen opp fra en 27. plass på Arbeiderpartiet i Sandnes sin nominasjonsliste til en 6. plass, skriver avisen.

– Dette hadde jeg ikke forventet på noen som helst måte. Jeg har ikke akkurat drevet aktiv valgkamp, sier Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Overfor TV 2 Sporten legger ikke Berntsen skjul på hva han vil ta med seg fra idretten og inn i politikkens verden.

– Jeg var jo forberedt på det. Når du velger å si ja til å stå på en liste og du er en kjent person så må du regne med at du kan bli valgt inn, sier Berntsen til TV 2 om hvordan han reagerte på valgresultatet.

– Hva er du kommer til å jobbe hardest for i politikken?

– Det er mange ting, men fellesskap og lagfølelsen blir viktig. Og så kommer jeg selvfølgelig til å være veldig opptatt av den nye E39 traseén gjennom Figgjo. Så det blir selvfølgelig en særdeles viktig sak for meg, selv om jeg ikke skal bo her selv lenger, svarer han.

– Skal gå greit å kombinere jobben
Viking ligger på en foreløpig 8. plass på Eliteserietabellen med 27 poeng etter 20 serierunder, og står foran en høst med mange tøffe kamper. Målet er å unngå å havne i nedrykksstriden.

Men selv om en travel høst og innspurt i Eliteserien venter for Berntsen, så tror treneren at det skal gå greit å kombinere vervet som lokalpolitiker med jobben som topptrener.

– Ja, det har jeg tid til, svarer Berntsen som gleder seg til å ta fatt på politiske oppgaver.

– Hvor har du sanket stemmene dine fra?

– Jeg har ikke peiling, men jeg regner med at jeg har fått mye stemmer hjemme på Figgjo. Jeg så for første gang på flere perioder var Arbeiderpartiet det største partiet på Figgjo, så det var jo veldig kjekt for meg da, sier Berntsen med et smil.

– Blir du ordfører noen gang?

– Aldri, aldri, gliser han.

– Dette er nok klarert med klubben
TV 2-ekspert Jesper Mathisen er overbevist om at Bjarne Berntsen vil løse det å være lokalpolitiker med arbeidet som topptrener på en utmerket måte.

– Det er mange lokalpolitikere som kombinerer det med å ha andre jobber. Bjarne Berntsen er en smart, oppegående og bevisst fyr, som garantert ikke hadde tatt dette oppdraget dersom det hadde gått utover jobben, sier Mathisen til TV 2 Sporten, og slår fast:

– Dette har nok Bjarne Berntsen klarert både med klubben, seg selv og sin familie. Så det går nok helt greit å løse.

At Viking-treneren fikk 215 personsstemmer ved valget overrasker ikke TV 2-eksperten.

– Han har jo gjort en god jobb med Viking de siste årene, og det henger nok sammen med at folk kjenner ham igjen som Viking-trener. Alle som står på slike lister som har har et kjent navn har jo en risiko for å få ekstrastemmer, enten det er i Kristiansand, Oslo, Nord-Norge eller Stavanger, poengerer han.