TESLA: En mann ble tatt på fersken da han duppet av i førersetet på sin Tesla mens han var ute å kjørte.
TESLA: En mann ble tatt på fersken da han duppet av i førersetet på sin Tesla mens han var ute å kjørte. Foto: Jonathan Nackstrand / NTB scanpix

Sjåfør avslørt av video etter å ha sovnet bak rattet på Tesla

En Tesla-sjåfør ble avslørt av en medtrafikant da han sovnet bak rattet på sin Tesla mens han kjørte langs motorveien i USA.

Sjåføren som kjørte teslaen som har en sem-selvkjørende funksjon ble fanget på video sist søndag.

Twitterbrukeren Dakota Randall publiserte videoen av den døsige sjåføren som ble sett kjørende langs en vei i Massachusetts, skriver the Age.

Han beskrev hendelsen som at en sjåfør han hadde sett bokstavelig talt tok seg en blund bak rattet.

Autopilot

Etter at Tesla rullet ut sin Autopilot-oppdatering tilbake i 2015, har bileierne som har Tesla hatt muligheten til å kjøre langs veien uten å ta borti rattet.

Bare ved å nappe i blinklysspaken har bilen også kunnet forsere andre biler på for eksempel motorveien. Tesla-bilene har også hatt muligheten til å parkere for egen maskin, uten at sjåføren behøver å løfte en finger, eller ta en ekstra kikk i speilet.

Mannen bak filmen forklarer overfor lokale medier at han forsøkte å tute på sjåføren for å vekke han uten hell.

Randall sa at Teslaen ikke byttet fil eller endret fart mens den sovende sjåføren satt bak rattet. Passasjeren i det andre setet lot seg heller ikke affisere av tutingen til Radnall.

Urovekkende

En talsmann for Tesla sier at flere videoer av farlige stunt og situasjoner figurerer på internett. Talsmannen forsikrer om at kjøre-hjelpesystemet skal varsle sjåføren når advarsler blir ignorert.

– Tesla-eiere har kjørt millioner av kilometer med hjelp av autopilot-systemet. Data fra Teslas sikkerhetsrapporter indikerer at sjåfører som benytter seg av autopilot-systemet, er mindre utsatt for ulykker enn de som ikke benytter seg av det, sier talspersonen.

Politiet i Massachusetts har uttalt at de er klar over videoen.