Nordmannen som er siktet for drap i Thailand møtte ikke i retten.
Nordmannen som er siktet for drap i Thailand møtte ikke i retten. Foto: Finn Erik Robstad/TV 2

Møtte ikke opp til nytt rettsmøte:

Drapssiktet nordmann fremdeles på rømmen i Thailand

Heller ikke i dag møtte den drapssiktede nordmannen opp til det utsatte rettsmøtet i Phuket. Forsvareren til mannen som har erkjent at han drepte en britisk småbarnsfar i ferieparadiset Karon Beach, sier han ikke har hørt fra sin klient på to dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen som har erkjent at han kvalte og drepte en britisk familiefar i ferieparadiset Phuket for snart tre uker siden, dukket heller ikke i dag opp til det utsatte rettsmøtet i Phuket by.

Mannen i 50-årene, som først ble pågrepet og siktet for vold med døden til følge, ble senere løslatt mot kausjon på 60 000 kroner. Siden drapet har han hatt meldeplikt og utreiseforbud.

Møtte ikke i retten

Forrige mandag skulle drapssiktede møtt i retten i Phuket for behandling av vilkårene for videre kausjon. Der dukket han aldri opp. Mannen har siden det vært etterlyst i Thailand.

Mannens norske advokat, Sulman Hussain, ankom Thailand på lørdag. Forsvareren skulle etter planen hatt møter med sin klient i helgen.

– Jeg har ikke fått kontakt med min klient de siste tre dagene, sier Sulman Hussain til TV 2.

– Betyr det at han rømt?

– Jeg vet ikke hvor man befinner seg. Vi hadde avtalt å møtes i Phuket i går, og skulle møte opp i retten sammen i dag. Jeg har ikke opplysninger utover det, sier Hussain til TV 2.

– Hvilken betydning har det for saken at siktede ikke møtte i retten i dag heller?

– At han ikke dukket opp har ført til at etterlysningen av han i Thailand opprettholdes, sier Hussain til TV 2.

Nordmannen skal ha mottatt flere trusler

Hussain sier til TV 2 at klienten har følt seg truet helt siden drapet skjedde.

FORSVARERE: Nordmannens norske forsvarer Sulman Hussain (venstre) og hans thailandske forsvarer Thanyawat Suwankumnoet (høyre). Foto: TV 2/Finn Erik Robstad
FORSVARERE: Nordmannens norske forsvarer Sulman Hussain (venstre) og hans thailandske forsvarer Thanyawat Suwankumnoet (høyre). Foto: TV 2/Finn Erik Robstad

– Sist jeg snakket med han var han her i Phuket. Da sa han at han følte seg truet, sier Hussain til TV 2.

– Det har vært et massivt mediepress fra utenlandske journalister mot min klient, og han er forhåndsdømt av en hel rekke aviser. Det har gjort at han føler seg utrygg, sier Hussain.

Ifølge Hussain skal nordmannen ha mottatt en rekke trusler fra både briter og lokale folk i Thailand etter drapet skjedde.

Passet inndratt

I følge advokaten vil det være nærmest umulig for nordmannen å flykte fra landet.

– I politidokumentene står det at han er observert i en drosje omtrent ti minutter utenfor Phuket. Passet hans er inndratt, så det vil nesten ikke være mulig for han å krysse landegrenser nå, sier Hussain.

Nordmannen kan risikere opp til 15 års fengsel dersom han blir dømt slik tiltalebeslutningen lyder.

Erkjenner drap

Nordmannen har ifølge sin forsvarer erkjent at han drepte den britiske småbarnsfaren, men at drapet skjedde i nødverge.

– Det oppstod et basketak mellom de to. Min klient ble knivstukket og sier han handlet i selvforsvar da han tok kvelertak på fornærmende. Han mente aldri å drepe, sier Hussain til TV 2.

Nordmannen var på en toukers ferie med sin samboer da drapet skjedde.

Ifølge politidokumentene oppstod det en krangel mellom nordmannen og briten da nordmannen gikk ut på balkongen på hotellrommet sitt for å synge opera. Dette skal ha skjedd i 04-tiden på natten.

Den britiske mannen i 30-årene, som bodde på naborommet, skal ha klaget flere ganger over støy.

– Min klient hadde alkohol i blodet og husker ikke hele hendelsesforløpet. Men det er ingen tvil om at de har havnet i et basketak, og at min klient ble knivstukket. Han mener han handlet i nødverge, sier Hussain til TV 2.

Nordmannen, som tidligere har jobbet i sikkerhetsbransjen, er etter det TV 2 kjenner til ikke tidligere straffedømt.

– Hva skjer videre nå?

– Jeg skal ha et møte med siktedes thailandske advokat senere i dag der vi skal snakke om sakene videre, sier Hussain til TV 2.

TV 2 har snakket med drapssiktedes thailandske advokat som sier at nordmannen ikke nødvendigvis ville blitt pågrepet hvis han hadde møtt i retten i dag.

TV 2 følger saken videre fra Phuket.