United-profilen skuffet etter Norge-opptreden: – Det er for dårlig

Sveriges stjerner skjønner ikke hvorfor laget presterte så svakt. Profilert journalist gir treneren skylden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige-Norge 1-1

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Verken Sverige eller Norge var helt fornøyd etter 1-1 og ett poeng til hvert lag på Friends Arena søndag.

For selv om de norske spillerne misset muligheten til å klatre forbi svenskene i gruppen, var det soleklart at vertene heller ikke så seg fornøyde med kun det ene poenget på eget gress.

– Det er en dårlig kamp av oss i dag, og jeg vet ikke helt hva vi gjør der ute. I første omgang synes jeg Norge gjør det bra. De holder i ballen, og vi kommer ikke ordentlig inn i kampen. Det er ikke så bra i dag, sier Victor Nilsson Lindelöf til TV 2.

– Jeg vet ikke hvorfor, men i dag synes jeg det er for dårlig

Manchester United-profilen vil imidlertid ikke være med på at det er et godt Norge-lag som gjør at han og lagkameratene sliter på sin egen hjemmebane.

– Nei, jeg synes ikke vi kommer opp på nivå. Så vet jeg ikke hvorfor, men i dag synes jeg det er for dårlig. Vi burde kunne gjøre det mye, mye bedre. Jeg ville ha tre poeng, det var det eneste jeg tenkte på, forklarer stopperen.

Journalist gir landslagssjefen skylden

Expressen-journalist Daniel Kristoffersson mener landslagssjef Janne Andersson må ta sin del av skylden for at ting ble som de ble.

– Denne 1-1-kampen får Janne ta på seg. Han tok ut feil lag. Quaison og Isak fant hverandre ikke i det hele tatt og var ikke samspilte i det hele tatt. Skulle «Granen» spilt? Det er jo tungt å vrake en lagkaptein, men sett i etterkant så skulle jo selvsagt Pontus Jansson ha spilt. Granqvist har ikke vært den 15. beste midtstopperen i år i Allsvenskan, og det har vi alle sett, men samtidig har han ikke gjort så mye feil på landslaget.

– Det var en helt feil startellever han tok ut. Dette er første gangen han får ta på seg et poengtap, for dette kunne de jo ha gjort bedre. De så rådville ut, og det har vi ikke sett før. Både defensivt og offensivt. De fant hverandre ikke, og var ikke samhandlet. En trenerbom, helt klart, er Kristofferssons nådeløse dom.

Sverige styrer egen skjebne: – Det ser bra ut fremdeles

Journalisten mener allikevel at Sverige lever helt fint med uavgjort, og ser ikke for seg at hans nasjon skal snuble i de fire siste kampene nå. Ett poengs ledelse til Romania og to til Norge bør ifølge Kristoffersson være nok.

– Sverige har alt i egne hender. De skal møte Færøyene hjemme og Malta borte. Så har de Romania borte, som de skal slå. Vinner de ikke den, så fortjener de ikke å gå til EM. Så har de Spania hjemme, og de har vist at de kan slå tunge navn og nasjoner her. Det ser bra ut for Sverige fremdeles med tanke på å gå til EM.

– Du mener det er større sjanse for at Sverige slår Spania enn at Norge skal slå Spania på Ullevaal?

– Ja, absolutt, smiler Kristoffersson.

Isak: – Selvsagt ikke fornøyde med ett poeng

Sveriges kanskje aller største profil, som alle vil ha en bit av i pressesonen etter kampslutt er Alexander Isak. Også han er skuffet etter uavgjortresultatet.

– Det er selvsagt ikke det vi ville få ut av kampen, men det ble 1-1 og det kan være et viktig poeng framover.

– Det så nesten ut som om Janne Andersson var fornøyd med ett poeng i sluttminuttene?

– Nei, absolutt ikke. Jeg tror han mer ville at vi skulle ta det med ro og ta våre frispark i fred og ro slik at vi ikke stresset. Men det er selvsagt at vi ikke er fornøyde med ett poeng. Vi ville ha tre poeng i dag. Men vi fikk ett poeng, og det får vi leve med, sier Real Sociedad-unggutten til TV 2.

Svensk veteran har forståelse for eks-sjef Lagerbäcks formasjonsendring

Mange ble overrasket over måten Lars Lagerbäcks lag kom ut på rent formasjonsmessig, med Martin Ødegaard i en hengende spissrolle i stedet for i den rutinerte landslagssjefens foretrukne 4-4-2.

– Vi ble kanskje litt overrasket da vi så at de bare hadde en spiss. Vi så at de hadde satt opp laget sitt som 4-3-3, men det så vi ganske raskt at det ikke skulle være. Det skulle være et 4-4-2 med Ødegaard i en fri rolle, sier Sebastian Larsson til TV 2.

34-åringen fikk selv sin landslagsdebut under Lagerbäck i Norge-sjefens tid som svensk hovedtrener tilbake i 2008. Og selv om han var overrasket over at eks-sjefen la om stilen, har han også forståelse for hvorfor det ble slik.

– Jeg tror han følte at han ikke ville ha en sånn kamp som det var i Oslo. Han spilte med ganske fysiske spillere, og det var vel sentrale midtbanespillere på hele midtbanen. De gjorde det vanskelig for oss å komme gjennom. Vi hadde et par muligheter på hodet i 1. omgang, men sånn er det, sier veteranen.

Alexander Isak er imidlertid snar om å påpeke at det ikke var Norges formasjonsendring som gjorde at Sverige presterte og at et overraskelsesmoment absolutt ikke var inne i bildet.

– Nei, jeg synes ikke vi kommer opp på det nivået vi vil være på og kan være på. Norge har et bra kontringsspill, som de utnytter på en bra måte i dag, sier han.