Ødegaard hylles: – Han var enorm

Norges landslagskaptein Stefan Johansen var svært imponert over det Martin Ødegaard viste mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en god kamp på høyrekanten mot Malta, fikk Martin Ødegaard en fri rolle av Lars Lagerbäck i kampen mot Sverige.

Det endte med en strålende målgivende pasning og åtte på spillerbørsen til TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Treffer på 100% av pasningene sine i 1. omgang, og slår den målgivende pasningen til Johansen på målet til Norge. Er banens beste spiller, og leverer i deler av kampen på et skyhøyt nivå. Han har tatt store steg det siste året, og det som er veldig gledelig, er at det vil bare fortsette, var Mathisens dom etter kampslutt.

Og det var ikke bare ekspertene som lot seg imponere. Landslagskaptein Stefan Johansen er full av lovord om sin unge lagkamerat.

– Martin er jo vant med den rollen i Real Sociedad, og vi vet jo hva han står for. Jeg synes at han igjen viser kvalitetene sine der ute. Jeg synes han var enorm. Til tider gjør han ting der ute som ingen andre gjør. Det er imponerende for en så ung gutt. Det er bare å fortsette.

– Han kan både spille ving og nummer 10, så jeg tror Lars er godt fornøyd med det svaret han fikk av Martin, sier Johansen til TV 2.

Ødegards svenske lagkamerat i Real Sociedad, Alexander Isak, er enig med Johansen.

– Han er klart kampens beste spiller i dag. Jeg synes han er den som styrer Norges spill, og han gjør det «jättebra» i dag. Uten ham hadde det sett annerledes ut, sier Isak til TV 2 om lagkompisen.

Veteranen Sebastian Larsson mener Ødegaard er viktig for Norges spill.

– Han bidrar mye til at Norge lykkes med å komme opp i banen, for de blir nesten alltid værende med minst seks spillere. Han er god med ballen, det er ikke noe mer å snakke om, han er en dyktig spiller og et stort talent som har en fin fremtid foran seg.

– Enig med Isak i at han er banens beste?

– Kanskje. Jeg har ikke rukket å analysere det så mye, men han var viktig for Norge. Han drev og holdt i ballen, og fikk opp laget deres på en måte som frustrerte oss litt. Men det er absolutt en fantastisk dyktig spiller.

Lustig imponert

Eliteserie-kjenningen Mikael Lustig er også mektig imponert over det han har fått se av drammenseren.

– Jeg har spilt med både Stefan og Ajer i Celtic, og man forhører seg jo litt. De sier at han er en fantastisk spiller. Du har sett siden han kom opp hvilken fantastisk spiller det er, og det er artig å få se det av ham i en av de største ligaene. Jeg har sett noen kamper med Real Sociedad – han går inn og gjør det bra i en av verdens største ligaer, og det er artig, sier Lustig til TV 2.

Expressen-journalist Daniel Kristoffersson, som forut for kampen vurderte begge de to lags spillere sammen med Jesper Mathisen, måtte også innrømme etter kampslutt at han hans vurdering av Norges største stjerne var feil denne gang.

– Jesper vant denne gangen. Ødegaard var jo best, og Isak sier jo selv også at han var den beste på banen. Det må man være enig med ham i. Norge vant den duellen i kampen, smiler journalisten.

Ødegaard skuffet over at seieren glapp

Ødegaard selv var en smule skuffet etter 1-1-kampen.

– Jeg føler at vi har ganske god kontroll i første omgang. Vi er farlige på kontringer, og de skaper ikke all verden. Det var kanskje en liten periode i andre omgang før scoringen at de hadde litt trøkk på oss. Eller synes jeg at vi har god kontroll, men vi slipper inn et litt for enkelt mål, svarer Ødegaard til TV 2.

– Det er et greit poeng isolert sett, men det er skuffende, følger han opp.

Norges ledermål kom etter en strålende kontring.

– Det var en fantastisk kontring. Vi vinner ballen, Josh fører den og så får jeg så vidt touchet den til Stefan som setter den. Det var en veldig bra scoring, og på et perfekt tidspunkt. Så det er synd at vi ikke klarer å holde helt ut, medgir drammenseren.

– Men alt er mulig fortsatt, så vi må bare ta de poengene vi kan ta og håpe at det holder, fortsetter han.