BOM: Kåre Vedvik misset på to av to forsøk i NFL-debuten.
BOM: Kåre Vedvik misset på to av to forsøk i NFL-debuten. Foto: Brett Carlsen

Marerittstart for NFL-Vedvik

Kåre Vedvik (25) ble første nordmann i NFL på 18 år. Men det var alt annet enn en drømmedebut for Stavanger-karen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Jets-Buffalo Bills 16-17

25-åringen var med fra start som kicker da hans New York Jets sesongåpnet mot Buffalo Bills på hjemmebane.

Med det ble Vedvik første nordmann til å spille en offisiell NFL-kamp siden Leif Olve Dolonen Larsen i 2001.

Misset på to av to

Som kicker er hans viktigste oppgave å score et field goal, altså å skyte ballen mellom målstengene.

Det fikk han muligheten til i første periode, da C.J. Mosley sørget for en Jets-touchdown.

Vedvik stilte seg opp fra 15 yards for å sikre et ekstrapoeng til Jets. Der er det forventet at man skal score, men Stavanger-mannen misset på første mulighet i vinden på MetLife Stadium.

Det ble tatt svært dårlig imot av Jets-fansen på Twitter, som ikke akkurat så ut til å være imponerte over deres nye kicker.

Helt på tampen av andre omgang fikk Vedvik en ny mulighet – denne gang til å score sitt første field goal i NFL. Avstanden var 45 yards. Lagkameratene så ut til å trøble da de skulle sette ham opp, og 25-åringens forsøk gikk utenfor.

Ertet av TV-profil

Etterpå ble nordmannen ertet av ESPN-programlederen Mark Greenberg, som er en stor Jets-fan. Overfor sine 1,2 millioner Twitter-følgere foreslo Greenberg følgende på syrlig vis:

At Jets burde avvikle en field goal-konkurranse mellom supporterne i pausen, der vinneren fikk spille andre omgang.

Så stod Sam Darnold for en Jets-touchdown. Da var det i utgangspunktet duket for en ny Vedvik-mulighet, men New York-laget valgte heller å gå for to ekstrapoeng ved å prøve på en ny touchdown. Det regnes som vanskeligere, og kan neppe sees på som et godt tegn for Stavanger-karen.

Le'Veon Bell lyktes med ekstrapoeng-forsøket, noe som sørget for 16-0-ledelse til Jets.

Deretter ble vondt til verre for Vedvik og Jets. Buffalo Bills slo knallsterkt tilbake, og vant kampen 17-16 etter en nervepirrende avslutning.

Jets-fremtiden kan henge i en tynn tråd

Marerittstarten kommer etter det som har vært en svært hektisk sommer for Vedvik. I august ble han hentet til Minnesota Vikings, men sviktet da han fikk sjansen i sesongoppkjøringen. I hans tidligere klubb, Baltimore Ravens, var 25-åringen ansett som en svært sikker kicker.

For Minnesota Vikings misset han imidlertid på tre av fire field goals-forsøk. Da troppen senere skulle kuttes fra 90 til 53 spillere, var det ikke plass til nordmannen.

Dagen etter fikk han imidlertid en ny sjanse da New York Jets bestemte seg for å satse på ham. Allerede etter første kamp kan fremtiden i klubben henge i en tynn tråd.