DOMMERNES BESTE VENN: Espen Lie Hansen hadde en god tone med dommeren etter åpningsseieren.
DOMMERNES BESTE VENN: Espen Lie Hansen hadde en god tone med dommeren etter åpningsseieren.

Utrolig snuoperasjon ga Drammen en drømmestart

Det så mørkt ut for Drammen fem minutter ut i 2. omgang. Da startet en utrolig snuoperasjon.

Espen Lie Hansen og Drammen fikk en flying start i Rema 1000-serien lørdag kveld. FyllingenBergen ble slått 29-21 i Framohallen etter en imponerende snuoperasjon i 2. omgang.

Drammen, som er tippet i toppen sammen med Elverum og ØIF Arendal, havnet på etterskudd midtveis i første omgang. Det var ingen tegn til bedring i åpningsminuttene i 2. omgang.

Drammen-trener Kristian Kjelling innrømmer at det kokte godt oppe i topplokket på stillingen 15-10 til Fyllingen.

– Da var det i ferd med å bli sort oppe i huet mitt, sier han til TV 2.

Men så satte snudde kampen totalt. Anført av Espen Gommerud Våg, Aksel Horgen og Joakim Hykkerud ble 15-10 til 17-23 i løpet av 15 minutter.

– At det skulle snu så fort på så kort tid er nesten ikke til å tro, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Litt som en gammel snekke

Horgen ble kampens toppscorer med ni mål. Høyrekanten ble også kåret til kampens beste spiller.

– Fyllingen-spillerne ble slitne utover i 2. omgang. Drammen hevet seg. Da ble det klasseforskjell på lagene i den siste halvdelen av omgangen, konkluderte TV 2-ekspert Bent Svele.

– Det var litt som en gammel snekke. Jeg må stå litt på tomgang. Når man først får den i gir, er den vanskelig å stoppe, smiler Lie Hansen.

Han er tilbake i norsk håndball og spilte sin første seriekamp for Drammen siden 2011.

– Det var en klassisk åpningskamp. Man vil litt mye. Da blir det litt stakkato. Vi får løst det i 2. omgang, og da holder det til seier, legger han til.

Drammen-trener Kjelling var begeistret over opphentingen, men var ikke trygg på seier før det gjenstod 3-4 minutter.

– Jeg hadde ikke regnet med at vi måtte ta igjen så mange mål, men vi er gode i den perioden hvor vi tar fra FyllingenBergen momentum, sier han.

– Tålmodige og flinke

Drammen åpnet godt og gikk raskt opp i ledelse 5-3. Så snudde hjemmelaget kampen etter en svært god periode på sju minutter. Fem kjappe mål sørget for 8-5 og ga FyllingenBergen en solid selvtillit inn mot pause. Bergenserne beholdt tremålsledelsen inn til hvilen.

– Det begynte oppskriftsmessig og som vi alle hadde trodd. Vi trodde Drammen bare skulle fortsette, men så svarte Fyllingen godt. Jeg synes de har vært flinke defensivt til å ta ut farten fra angrepene til drammenserne. Offensivt har FyllingenBergen vært veldig tålmodige og flinke. En meget god første omgang av Fyllingen, var TV 2-ekspert Bent Sveles dom etter halvspilt kamp.

Horgen-show

FyllingenBergen startet forrykende etter pause og gikk etter hvert opp i en femmålsledelse. Så kom den første kanonen fra Lie Hansen. Det så ut til å tenne en gnist hos bortelaget. 12 minutter ut i omgangen utlignet Aksel Horgen til 16-16 før samme mann sendte drammenserne i føringen minuttet senere. Horgen og linjespiller Joakim Hykkerud fortsatte å gjøre livet surt for bergenserne.

Drammenserne stoppet ikke før det stod 29-21 på resultattavlen.

FyllingenBergen-trener Andreas Gjeitrem var skuffet over kollapsen.

– Vi må bli smartere med ballen. Vi bruker for mye tid på å trylle den i mål. Det setter oss i problemer. Vi må se på hvordan vi kan komme oss ut av angrepsspill litt enklere, sier Gjeitrem.

– Vi har en jobb å gjøre med relasjonene i angrepsspillet. Det er det ikke tvil om. Det så ikke spesielt bra ut i første omgang heller, men da var vi såpass gode bakover at vi kunne løpe ballene i mål, fortsetter han.