Debutant (20) sentral da Tyskland gikk på en smell

Tyskland gikk på et bittert hjemmetap for Nederland i EM-kvaliken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland - Nederland 2-4

Se sammendrag øverst

Nederland tok en viktig seier i EM-kvaliken etter en svak start. De snudde til seier mot Tyskland fredag kveld. 20-åringen Donyell Malens 3-2-scoring var med på å sikre den første nederlandske seieren mot Tyskland på bortebane på 17 år.

Det gjør at de nå har seks poeng på tre kamper, mens tabelleder Nord-Irland har tolv poeng på fire kamper og Tyskland ni poeng på fire kamper.

Kan senke flere poeng
Nederland kan likevel sanke mange poeng i de neste kampene, som er to ganger mot Nord-Irland og Estland – og én gang mot Hviterussland.

De oransje skulle revansjere vårens 2-3-tap på hjemmebane for Tyskland, men på Volksparkstadion i Hamburg kom de under etter bare ni minutter da Bayern München-spissen Serge Gnabry (24) banket en retur fra keeper i nettet.

Nederland presset friskt, men det var Tyskland som hadde de farligste sjansene, selv om Gigi Wijnaldum testet Neuer med et hardt langskudd etter 56 minutter.

To minutter senere fikk derimot Nederland ballen i mål. Frenkie de Jong fikk kontroll på et innlegg fra Ryan Babel, og den 22 år gamle Barcelona-spilleren avsluttet smart og utlignet.

Utligningen ga ekstra energi til Nederland, som trykket på. De fikk betalt på et hjørnespark etter 66 minutter. Van Dijk headet fra kort hold, det ble gitt retur fra keeper, som Jonathan Tah på uheldig vis satte i eget nett. 2-1-ledelse til oransjetrøyene.

Så ble det nederlandsk fortvilelse. Et tysk angrep, der det var en offside som ikke ble blåst, endte med at en forvirret Matthijs de Ligt fikk ballen i armen. Det ble blåst straffe, som Toni Kroos ekspederte i mål til 2-2.

Debutanten scoret
Men det ble en utrolig kveld for Nederland. Spiss og debutant Donyell Malen (20) ble servert mesterlig foran mål av Wijnaldum. Unggutten fra PSV Eindhoven scoret sitt første landslagsmål på iskaldt vis.

Tyskland maktet ikke å mønstre nok trykk i sluttminuttene til å sikre uavgjort. Istedenfor ordnet Georginio Wijnaldum 4-2 til Nederland på overtid og Tyskland gikk dermed på sitt første tap i kvaliken.