Jakob og Filip på pallen under Diamond League-finalen

Men verken Jakob Ingebrigtsen eller Filip klarte å gjøre noe med den suverene vinneren Timothy Cheruiyot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Timothy Cheruiyot vant som han ville på tiden 3.30,22 på 1500-meteren under fredagens Diamond League-finale i Brüssel.

Jakob Ingebrigtsen ga imidlertid den suveren vinneren kamp. Han ble nummer to på tiden 3.31,62. Storebror Filip ble nummer tre med tiden 3.33,33. Dermed havnet de to brødrene på pallen under Diamond League-finalen.

Se oppløpet øverst (video med tillatelse fra NRK)

Målet til både Jakob og Filip Ingebrigtsen var å bryte 3.30-barrieren, som det har vært snakket om hele sesongen. Kun fem europeere har i historien løpt under tre og et halvt minutt. Med på den listen er legender som Mo Farah og Sebastian Coe.

Men med henholdsvis tidene 3.31,62 og 3.33,33 klarte de altså ikke å bryte «drømmegrensen» denne gang.

– Jeg hadde håpet på et raskere løp. Været var ikke på vår side. Mange slet med å løpe fort og pushet det ned. For min del er jeg fornøyd med andreplass og et nytt 3.31-løp. Hvis der man legger listen med tanke på det seneste du kan løpe, så er det ganske bra, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

– Hva kan du om Timothy Cheruiyot?

– Han har litt mer spillerom enn vi har, men vi må bare hjem og jobbe mer. Til slutt stopper han opp og, og vi må bare jobbe på. Han har vært dominerende i år. Han er ikke så nære pers som vi er. Hvis han løper dårligere og dårligere, og vi bedre bedre, så til slutt møtes vi, svarer 18-åringen.

Filip Ingebrigtsen oppsummerte løpet sitt slik:

– Jeg var litt irriterte da jeg kom i mål. Flere underpresterte litt. Det er fordi det gikk litt fort og så litt rykkete, det vet jeg ikke. Jeg måtte gjøre et valg underveis om jeg virkelig skulle gå for det, eller safe inn i en ny god plassering. Jeg ville gutse litt og gjøre det bra, sier han til TV 2 Sporten.

– De er der de skal være i forhold til VM i hvert fall, mente trener og pappa Gjert Ingebrigtsen.

Filip Ingebrigtsen tror det skal være mulig mulig å hamle opp med Timothy Cheruiyot.

– Vi har diskutert i et par år hvordan vi skal slå ham. Jeg føler vi har tatt noen steg i år. Et VM i mesterskap blir et helt annet løp. Jeg tror det er mulig å slå ham på flere måter. Men han kan ikke ha flere metere på oss, poengterte han.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var fornøyd med innsatsen.

– 2. og 3. plass, det er der vi skal være, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Filip Ingebrigtsen har norgesrekorden på 1500-meteren på tiden 3.30,01, satt i Monaco i fjor. Jakob har en pers på 3.30,16 på distansen.

Fredagens vinner Timothy Cheruiyot har en personlig rekord på 1500 meter på 3.28,41, årsbestetiden hans er 3.28,77.