Aurora Mikalsen trente sammen med Manchester Uniteds damelag på Ekebergsletta under Norway Cup i sommer. Nå er hun klar for klubben.
Aurora Mikalsen trente sammen med Manchester Uniteds damelag på Ekebergsletta under Norway Cup i sommer. Nå er hun klar for klubben. Foto: Berit Roald

Manchester United henter Kolbotn-keeper

Aurora Mikalsen (23) er klar for Manchester United. Hun kan få debuten foran 20 000 tilskuere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

Mikalsen er keeper og har til nå spilt for Kolbotn i Toppserien. Hun har en rekke aldersbestemte landskamper for Norge.

23-åringen har trent med Manchester United tidligere. NRK meldte om overgangen torsdag, men i dag ble hun offisielt klar for den engelske toppklubben.

Ifølge Kolbotn er Mikalsen på plass i England og klar for seriestarten mot Manchester City på Etihad lørdag. Der kommer det over 20 000 tilskuere.

– Å spille for Manchester United har vært en drøm for meg siden jeg var liten, sier Mikalsen etter overgangen.

Manchester Uniteds kvinnelag er nyopprykket til FA Women's Super League.

Løser keeperkrise

United har fra før tre keepere i stallen. 29. juli annonserte førstekeeper Siobhan Chamberlain at hun er gravid og dermed uaktuell for spill denne sesongen.

En annen av keeperne, Emily Ramsey (18), har nylig skadet albuen og er uaktuell de neste ukene.

Den tredje keeperen, 18-åringen Fran Bentley, var dermed klubbens eneste alternativ på keeperplassen før signeringen av Mikalsen.

– Dette er utrolig stort. Norges første kvinnelige fotballspiller til Manchester United. Er stolt og glad på Auroras vegne. Det har vært en lang prosess med å få dette i boks. Stor takk til Kolbotn som har utviklet Aurora til en toppkeeper, sier agent Sam Karami til TV 2.