LO AV KING-KOMMENTAR: Lars Lagerbäck måtte trekke på smilebåndet.
LO AV KING-KOMMENTAR: Lars Lagerbäck måtte trekke på smilebåndet. Foto: TV 2

Lagerbäck flirer av King-kommentar: – Må se på det som humor

Lars Lagerbäck har fått med seg Joshuas Kings kommentarer etter sist Norge møtte Sverige.

Søndag klokken 20.00: Se Sverige – Norge

Norge gjorde jobben og vant 2-0 mot Malta på Ullevaal torsdag – uten å imponere.

– Jeg har sett gjennom kampen og jeg synes spillerne gjennomførte en kontrollert kamp. Det var noen sekvenser i andre omgang der vi mistet balansen i laget, og vi burde skapt litt mer sjanser, naturligvis. Men slik jeg ser kampen helhetlig så oppfatter jeg at vi gjennomførte en kontrollert kamp, sier Lagerbäck på fredagens pressekonferanse.

Søndag venter skjebnekamp for Norge mot Sverige foran 40.000 tilskuere på Friends Arena.

Med norsk tap på Friends Arena søndag vil 2.-plassen som gir sluttspillbillett i praksis være utenfor rekkevidde.

Blir det derimot norsk seier, vil Norge klatre forbi svenskene og være gruppetoer. I så fall må plasseringen forsvares gjennom tøffe kamper hjemme mot Spania og borte mot Romania i oktober, før den mer overkommelige avslutningen mot Færøyene og Malta i november.

Ler av King-kommentarer
Etter 3-3-kampen mellom Norge og Sverige på Ullevaal ble Norges spissprofil Joshua King i pressesonen etter kampen bedt om å kommentere Robin Quaisons uttalelser om at Sverige var helt overlegne på Ullevaal.

– Ja, jeg vet ikke hva han har røyka. Det er hans problem, jeg tror han må se kampen igjen, sa King til pressen.

Lagerbäck ler av Kings uttalelser etter 3-3-kampen.

– Det er alltid gøy om det blir litt humor i det hele, som man kan tolke det som. Jeg synes ikke det er så alvorlig. Man får se på det som et lite krydder i vorspielet til kampen og det mentale snakket i forkant.

– Vi har retningslinjer for laget og ber spillerne anvende sunn fornuft, noe jeg synes de gjør bra. Litt spillerom må de få, ellers blir de like kjedelige som meg, poengterer han, og legger til:

– Men jeg deler ikke den analysen av kampen om at Sverige var overlegne. Frem til siste halvtimen var vi det beste laget på Ullevaal. Totalt sett var ikke Sverige bedre enn oss, konkluderer Lagerbäck, som bekrefter at at han vil synge den norske nasjonalsangen på Ullevaal.

– Jeg bruker ikke å synge av full hals, men synge det vil jeg, ja. Jeg har fulgt med på skisport, så jeg har hørt den så mange ganger at jeg har lært den, varsler han da han møtte mediene etter fredagens restitusjonstrening i Oslo.

Svensken Lagerbäck innrømmer at han vil juble kontrollert om Norge scorer mot landslagssjefens hjemland.

– Jeg vil nok forholde meg rolig på sidelinjen som jeg alltid gjør, og juble på samme måte inni meg, sier Lagerbäck, før han fortsetter:

– Ser på Norge som lillebror
Han tror Sverige ser på Norge som en «lillebror» i fotball.

– Som svensk landslagssjef møtte jeg Norge i treningskamper. Da tror jeg ikke det føltes så spesielt. Personlig har jeg alltid hatt et bra samarbeid med Norge, og har alltid kjent folk i norsk landslagsfotball. Jeg møtte jo Norge da Nils Johan Semb var landslagssjef, og da Tommy Söderberg trente Sverige var vi igjen i Norge og analyserte kampen sammen med hverandre. Så jeg har alltid hatt et positivt syn på Norge, mener Lagerbäck, før han legger til:

– Men jeg tror at almenheten i Sverige ser på Norge som lillebror i fotballsammenheng. Svenskene har nok fortrengt Norges storhetstid på 90-tallet under Egil Drillo Olsen, påpeker han.

– Så de svenske spillerne og trenerne vil nok ikke tape mot Norge. For meg er det akkurat det samme. Jeg vil ikke tape mot Sverige, slår svensken fast.

– Blitt bedre på fokusering og konsentrasjon
– Er de norske spillerne mentalt klare for en så stor kamp?

– Ja, jeg har ikke hørt annet enn at resultatet mot Malta har påvirket dem positivt. Vi er blitt bedre og bedre på fokusering og konsentrasjon, ser man bort fra sluttfasen mot Sverige og Romania. Men både i 2018 og i 2019 har vi hatt et høyt lavest nivå, for å si det slik, svarer landslagssjefen.

– Tror det vil påvirke oppgjøret at kampen er en kamp Norge må vinne, mens Sverige kan leve med uavgjort?

– Jeg tror ikke det har så stor betydning. Fra vår side forsøker vi å spille på den måten vi mener er best for å vinne. Jeg kan ikke tenke meg at Sverige vil spille for uavgjort. De gjør ikke de svenske trenerne som jeg kjenner dem, sa han.

Søndag klokken 20.00: Se Sverige – Norge