NY DUELL: Det er klart for ny duell mellom Serena Williams og Bianca Andreescu. Sist møttes de i Rogers Cup hvor Williams trakk seg på grun av skade og dermed vant 19-åringen.
NY DUELL: Det er klart for ny duell mellom Serena Williams og Bianca Andreescu. Sist møttes de i Rogers Cup hvor Williams trakk seg på grun av skade og dermed vant 19-åringen. Foto: Dan Hamilton

Tenåring skal opp mot Williams i US Open-finalen

Canadieren Bianca Andreescu (19) er årets overraskelse på hardcourten i US Open. Lørdag venter finale mot selveste Serena Williams.

Natt til fredag norsk tid tok Andreescu seg av sveitseren Belinda Bencic med seier 7-6 (7-3), 7-5 i en relativt jevn kamp. Dermed ble hun den første tenåringen som tar seg til finale i US Open siden 2009.

Den gang var det danske Caroline Wozniacki som nådde finalen, der hun tapte mot Kim Clijsters.

– Det er bare uvirkelig. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Å skulle spille mot Serena i finalen i US Open, det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er vanvittig, sa Andreescu i seiersintervjuet etter semifinalen.

Hun hadde aldri tidligere tatt seg lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering. I årets US Open har hun derimot slått ut storspillere som Wozniacki, Elise Mertens og Bencic.

Gigant

Det er ingen hvem som helst hun møter i finalen heller. 37 år gamle Serena Williams har vunnet hele 23 Grand Slam-titler – seks av dem i US Open – og hun må finne seg i å være stor favoritt foran finalen.

Amerikaneren fikk også en tilsynelatende lettere semifinale enn Andreescu. Williams vant komfortabelt 6-3, 6-1 over ukraineren Jelina Svitolina.

– Det føles ærlig talt helt vilt å være i nok en finale. Men samtidig forventer jeg ikke noe mindre, sa Williams, som er klar for sin 33. Grand Slam-finale.

20 år siden første

Der har hun sjanse til å tangere Margaret Courts 24 titler i tennisens største turneringer.

– Jeg har hatt så mange sjanser til å ta rekorden, men det er greit nok, for jeg har spilt gjennom fem æraer med så mange god spillere.

Williams vant sin første US Open-tittel i 1999. Da var ikke Bianca Andreescu engang født.

(©NTB)