DELER KLUBBENS SORG: Markus Henriksens lagkamerat Angus MacDonald er rammet av kreft.
DELER KLUBBENS SORG: Markus Henriksens lagkamerat Angus MacDonald er rammet av kreft. Foto: Geoff Caddick/AFP

Henriksens lagkamerat rammet av kreft: – Man tror nesten ikke på det

Markus Henriksen mottok trist budskap fra hjembyen i løpet av landslagsuken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom den triste beskjed fra den engelske fotballklubben Hull City om at deres spiller Angus MacDonald er rammet av tarmkreft.

Forsvarsspilleren signerte for Championship-klubben i januar i fjor, og er lagkamerat med blant andre norske Markus Henriksen.

Landslagsspilleren mottok det triste budskapet med sorg, og forteller om en lagkamerat som allerede har hatt flere tøffe kamper å kjempe utenfor banen.

– Han har slitt veldig mye. Han har hatt blodpropp her og der, og det er over ett år siden han har spilt fotball nå. Det i tillegg å få dette her nå når han endelig har begynt å krige seg sakte men sikkert tilbake, det tror jeg er knalltøft, sier Henriksen.

– Når man får en slik nyhet, tror man nesten ikke på det

MacDonalds blodpropp holdt ham borte fra fotballen i ni måneder, og forrige sesongs Hull-kaptein Henriksen beskriver lagkameratens situasjon som å få verden snudd opp ned. Nordmannen innrømmer også vanskeligheter med å ta innover seg budskapet da det kom.

– Han har dessverre hatt utrolig mye å stride imot, og jeg håper virkelig at han kan holde hodet høyt og klare å jobbe seg gjennom denne tøffe tiden her. Det er trist. Det er en god kompis og en spiller på mitt lag. Når man får en slik nyhet, tror man nesten ikke på det først, sier Henriksen.

Lykkeønskingene har vært enorme fra hele Fotball-England i sosiale medier, og Hull har selv skiftet sitt Twitter-bilde til et bilde av MacDonald og påskriften «Stay strong, Angus». Det er også et element Henriksen trekker frem når han blir spurt om hendelsen etter torsdagens landskamp mot Malta.

– Jeg har sett at han har fått utrolig mye omtale og det er utrolig mange som bryr seg i fotballverden i England. Det tror jeg han og familien setter pris på, for det å få en slik beskjed er aldri artig

Hull skriver selv på sine egne hjemmesider at MacDonalds fysiske og mentale velvære er førsteprioritert hos klubben i disse tider, og ber supportere og medier respektere privatlivet til spilleren og hans familie.

– Angus har vist enorm karakterstyrke med tanke på måten han har reagert på denne nyheten. Hele Tigers-familien står samlet i det å vise vår kjærlighet og vi vil støtte ham på veien mot bedring, skriver Championship-klubben.