Verdenscupvinneren ler av bompenge-debatten i den norske valgkampen

– Det er jo litt artig at bompenger er hovedsak i en valgkamp! Verdens beste kvinnelige skiløper må trekke på smilebåndet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hva verdenscupvinneren sier om den norske valgkampen øverst!

Ingvil Flugstad Østberg er i kamphumør både med tanke på å forsvare seieren i verdenscupen – og med å få folk til å stemme ved årets valg.

– Jeg stemte faktisk første dagen jeg hadde mulighet til å forhåndsstemme. Og det skjedde på Røa i Oslo. Hvis du skal klage på noe må du iallfall ha stemt, slår verdenscupvinneren fast overfor TV 2 Sporten.

Under helgens valg er langrennsløperen på høydesamling i Sør-Frankrike. Hun vil imidlertid følge godt med på valgsendingene.

– Jeg mener at det er viktig at flest mulig deltar i et valg. Jeg skal ikke skryte av at jeg har satt meg inn i alle politiske partiers program, ikke vet jeg hva alle aktuelle politikere står for, men jeg får meg noen debatter, sier hun.

Bompenger
– Hvilke saker brenner en langrennsjente for?

– Bompenger, sier Flugstad Østberg.

Hun avbryter spørsmålet og ler hjertelig, før hun legger til:

– Jeg bor jo selv i Oslo og har sikkert irritert meg over bompengeutgifter jeg også. Men at bompenger skal være hovedsak i en valgkamp er jo litt artig da, fortsetter hun.

– Hvilke samfunnssaker står ditt hjerte nærmest?

– Jeg er jo opptatt av miljøsaker jeg også. Og at vi må ta vare på ALLE i samfunnet. Huff, dette ble jo reneste politiker-svaret, sier Ingvild Flugstad Østberg.

I forsvarsposisjon
I langrennsløypa står Flugstad Østberg overfor en ny situasjon. Etter seieren i Tour de Ski fulgte også sammenlagttriumf i verdenscupen. Nå er hun dermed i forsvarsposisjon kommende vinter.

– Hva nå?

– Ja, det kan du spørre om. Jeg tenkte jo tanken etter sist sesong at nå har jeg jammen lagt lista høyt og skapt forventninger. Jeg har selvfølgelig lyst til å være med å kjempe i toppen også kommende sesong. Men jeg vet at det blir knallhardt, spesielt å slå den store favoritten, mener hun.

– Og det er Therese Johaug?

– Ja, hun sto jo over Tour de Ski og til vinteren er jo verdenscupen det store målet for alle. Jeg må jo være såpass tøff i trynet at jeg sier at målet er å vinne verdenscupen - selv om jeg vet at det blir veldig, veldig vrient. Men jeg skal prøve, vær sikker, slår Ingvild Flugstad Østberg fast.