De har delt seng i 270 dager i år. Nå skal de feriere sammen også (!)

Verdensenerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) ser frem til å feriere sammen etter 270 dager i samme dobbeltseng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se verdensseriefinalen i Roma på TV 2 Sport og tv2sumo.no fra og med åttedelsfinalene fredag kl. 20.

En fantastisk sesong går mot slutten. Verdensseriefinalen spilles i Roma denne helga. Nordmennene er verdensenere etter en imponerende seiersstatistikk.

Siden 30.juni 2018 har Mol og Sørum spilt 100 kamper og vunnet 93. Hittil i karrieren har de samlet tjent 5,9 millioner kroner i premiepenger.

– Det har vært en fantastisk sesong. Det er en sinnssyk statistikk, sier Anders Mol.

Men suksessen har kostet. Både Mol og Sørum innrømmer at reisingen og alle turneringene har vært krevende.

– Vi har vært både fysisk og mentalt utslitte, sier Anders Mol til TV 2.

I den mest hektiske perioden i vår spilte de tre turneringer, på tre kontinenter, på tre uker. I Brasil og Kina før turen gikk tilbake til Europa.

– Det er en utladning hver gang vi spiller. Det koster sykt mye energi å være på og tilstede mentalt hele tiden. Jeg som blokkspiller hopper 100 ganger per kamp, og med fem-seks kamper og oppvarming blir det 600-700 hopp per turnering. Du kjenner det i kroppen, forteller Mol.

Kort restitusjonstid

– Heldigvis har vi vist at vi klarer å ta oss inn igjen kjapt, vi er unge og har kanskje bedre restitusjonstid enn mange andre.

Verdensenerne har blitt vant til å reise mye og langt de siste årene. Der andre sliter med å tilpasse seg nye tidssoner har Mol og Sørum vunnet turneringer få dager etter reiser på over 40.timer.

– Olympiatoppen anbefaler én dags restitusjon per tidssone. Vi reiste elleve tidssoner fra Brasil til Kina. Vi spilte etter to dager og vant turneringen, forteller Sørum.

Fellesferie

I januar går de i gang med OL-forberedelsene på Tenerife.

– Vi har lært mye av denne vellykkede sesongen. Det har vært hektisk, men vi kommer til å gjøre mye av det samme neste år, før OL i Tokyo. Vi er best når vi spiller mange kamper, forteller Christian Sørum.

Men først skal sandvolleyball-stjernene på ferie.

– Vi gleder oss enormt til ferie nå. Vi har ikke hatt ferie på to-tre år. Det blir helt fantastisk. Vi skal ikke spille volleyball, for å si det sånn, sier Anders Mol og ler.

– Vi er sammen 270 dager i året, men vi planlegger faktisk å reise sammen. Vi får ikke nok av hverandre, sier Christian Sørum.

Se verdensseriefinalen i Roma på TV 2 Sport og tv2sumo.no fra og med åttedelsfinalene fredag kl. 20.