RANET HJEMME: Offeret ble oppsøkt i sin egen bolig hjemme i Oslo. Han kom seg unna uten å gi fra seg verdier. Dette er et illustrasjonsbilde.
RANET HJEMME: Offeret ble oppsøkt i sin egen bolig hjemme i Oslo. Han kom seg unna uten å gi fra seg verdier. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Bitcoin-millionær oppsøkt av mann med hagle – hoppet fra balkongen

Mangemillionæren stirret inn i løpet på en avsagd hagle da han åpnet døra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde om ettermiddagen den 14. mai i år. Mangemillionæren i 40-årene befant seg hjemme i boligblokka i Oslo da det ringte på døra.

Da han åpnet, sto en mann utenfor med en avsagd hagle i hendene. Raneren banet seg vei inn i leiligheten og sa «legg deg ned, ellers skyter jeg», ifølge en tiltale som er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter.

Raneren fikk ikke med seg noen verdier fordi mangemillionæren klarte å flykte.

Han løp ut på balkongen og kastet seg ut fra andre etasje og havnet på gata. Det er ukjent om han ble skadet under flukten.

– Vi ønsker ikke å gi noen kommentarer i denne saken, sier Pål Sverre Hernæs, som er bistandsadvokaten til mangemillionæren.

Offeret har jobbet med kryptovaluta i nærmere ti år. Regnskapet fra mannens selskap viser at han er god for over 100 millioner kroner. Ransofferet er oppført som daglig leder og styrets eier.

Han har tidligere vært i offentligheten på bakgrunn av suksessen han har oppnådd med å tjene penger på kryptovaluta.

Den tiltalte mannen forsvares av advokat Benedikte Johansen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, men utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer.

Det er politiadvokat Ellen Karine Aas som skal føre saken i retten 17. og 18. oktober. TV 2 har ikke lyktes med å komme i kontakt med henne.