Kristoffersen hyller rivalen: – En ære å ha konkurrert mot tidenes beste

Henrik Kristoffersen hyller Marcel Hirscher og ønsker 30-åringen alt godt i tiden fremover.

Onsdag bekreftet Marcel Hirscher at han legger opp.

Østerrikeren har vunnet verdenscupen sammenlagt åtte ganger, noe som er rekord. I tillegg har han to OL-gull og Fem VM-gull.

Se hva Kristoffersen sier om Hirscher øverst!

Nå hyller Henrik Kristoffersen sin fremste rival. Men han innrømmer at han skulle ønske at Hirscher hadde tatt ytterligere én sesong.

– Jeg sa tidligere at om han fortsatte, så ville jeg hatt muligheten til å slå ham. Om han ga seg, så ville jeg hatt forståelse for det. Nå fortsetter han jo ikke, og da vil jeg si det sånt at jeg skulle ønske å ha en mulighet til for å slå ham, på en måte. Samtidig har jeg hatt mange muligheter og ikke klart det. Jeg må bare fortsette å gjøre jobben. Oddsen er lavere for å vinne nå, men jeg må bare konsentrere meg om meg selv og gjøre noe med det jeg får gjort noe med, påpeker Kristoffersen til TV 2 Sporten.

Før han fortsetter:

– Men det har vært en ære for meg å konkurrere mot ham. Vi er på en måte blitt venner, for vi har reist mye sammen. Det har vært en ære for også å ha hatt den rivaliseringen og kampen, som er blitt fremhevet i media. Jeg har kanskje vært hans argeste konkurrent de siste årene siden vi har kjørt de samme disiplinene. Om jeg har vært den største konkurrenten i hans karriere må nesten andre svare for, men jeg har vært en av dem, sier Kristoffersen om Hirscher, og slår fast:

– Det gjør ikke noe at folk sier han er den beste gjennom tidene for min del, for da kan jeg si at jeg har gitt tidenes beste en del kamp.

På Instagram slår Kristoffersen til med følgende hyllest:

– Marcel, gratulerer med en fantastisk karriere. Kongen, den største! Jeg hadde håpet at vi skulle fått en runde til på snøen, men etter å tilbrakt mye tid sammen med deg så har jeg full forståelse for avgjørelsen din. Det har vært en sann ære å konkurrere mot deg, å være din rival og på en måte å bli din venn. Nyt tiden med sønnen, kona og familien din. Forhåpentligvis ser vi hverandre igjen snart, skriver Kristoffersen i et innlegg på Instagram.

Aksel Lund Svindal tatt i bruk sosiale medier for å hedre alpinlegenden.

– Jeg var til stede på noen av dine største dager, og det gjør meg stolt å kunne si at jeg var konkurrenten din. Etter min mening er du tidenes alpinist, og jeg er sikker på at alle som har kjørt mot deg er helt enig, skriver Svindal på Instagram.

Hirscher fortalte at det var flere grunner til at han valgte å gi seg nå.

– Jeg bestemte meg for to uker siden, kanskje litt lenger.

– Men det var for to uker siden jeg merket at dette ikke blir noe mer. De siste to ukene har vært turbulente. Det var mange grunner som fikk meg til å ta denne avgjørelsen nå, men jeg har jo kjent på motivasjonssvikt tidligere. Mange av dere har ikke tatt meg helt seriøst og sagt: «Jo jo, men du fortsetter.»

– Det kostet. Det kostet for kroppen. Men jeg ble verdensmester under de omstendighetene, og jeg er veldig stolt over at jeg klarte å presse meg til den seieren, sier Hirscher, som vant slalåmen etter å ha blitt slått av Kristoffersen i storslalåm.

Hirscher er en av tidenes mestvinnende alpinister. 30-åringen endte med 67 verdenscupseirer, 19 bak Ingemar Stenmarks rekord.