NY TJENESTE:

Slik kan småbarnsforeldre spare tusenvis av kroner

(TV 2 hjelper deg): Tuckify tilbyr deg å leie klær til barnet ditt, i stedet for å kjøpe dem. Men tjenesten har noen startproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av de første to leveårene bytter et barn størrelse rundt syv ganger. Det blir det mye klær av. En nyfødt bruker opptil 100 plagg i løpet av et år.

Tjenesten Tuckify tilbyr småbarnsforeldre å abonnere på barneklær, til en fast månedspris. Bruker du tjenesten lurt, kan det være flere tusen kroner å spare på å leie, kontra å kjøpe. Faktisk kan du spare over 4000 kroner i løpet av et år.

Se hele reportasjen på TV 2 Sumo

– Det ser ut som det kan lønne seg i ganske mange tilfeller. Hvis man arver veldig mye, lønner det seg ikke. Men vi ser at det kan lønne seg hvis man må kjøpe inn mye tøy - selv om man kjøper noe brukt og noe på salg, sier Kjersti Grønseth.

Kjersti Grønseth driver bloggen forbrukerfrue.no. Hun har regnet på hvor mye du kan spare på å leie plagg, kontra å kjøpe. Foto: Privat
Kjersti Grønseth driver bloggen forbrukerfrue.no. Hun har regnet på hvor mye du kan spare på å leie plagg, kontra å kjøpe. Foto: Privat

Se oversikten over hvor mye du kan spare, nederst i saken.

Hun driver bloggen Forbrukerfrue.no og er økonom. Sammen med TV 2 hjelper deg har hun regnet på om abonnementet lønner seg kontra å kjøpe klær. I tillegg har TV 2 hjelper deg fått to mødre til å teste hvordan tjenesten fungerer i praksis.

Fungerer som en nettbutikk

Tjenesten går ut på at småbarnsforeldre betaler en fast sum i måneden for å abonnere på barnetøy. Klærne plukkes som i en vanlig nettbutikk og kan leveres tilbake når man trenger en ny størrelse, eller man trenger andre klær i forhold til sesong.

 • Du kan velge mellom tre abonnementer. Ett med 8 plagg, ett med 16 og ett med 24.
 • Prisen er fra 249 til 449 i måneden og du kan fritt bytte mellom abonnementene, samt stoppe og starte abonnementet når du vil.
 • Klærne byttes etterhvert som barnet vokser, eller utifra sesong.
 • Klærne kan byttes ut med andre klær, så ofte man ønsker.
 • Abonnementet dekker skader og flekker.
 • Man kan kun ha fire ytterplagg om gangen.

Du kan selv velge hvor mange plagg du ønsker å abonnere på: Basic med 8 plagg, Update med 16 eller Unlimited med 24 plagg. For det største abonnementet er det også fri frakt når man sender klær tilbake. For de to minste abonnementene får du 50 prosent rabatt på frakten. Du velger selv hvor ofte du vil bytte klær.

Tjenesten skal være for barn i alderen null til syv år, og inkluderer kostbare plagg som parkdresser, vintertøy og regnklær. Svært mange av klærne er fra Polarn O. Pyret.

Klær som får flekker eller skader dekkes av abonnementet og blir reparert av Tuckify.

Litt startproblemer

Therese Jensen er nybakt tobarnsmor og blogger for babybloggerne. Sammen med venninnen Iben Syvertsen har hun testet tjenesten i praksis for TV 2 hjelper deg. Mødrene har testet Tuckify i tre måneder og syns det fungerer like bra som en vanlig nettbutikk. I tillegg liker de miljøaspektet ved å ikke kjøpe nye klær.

Syvertsen har en datter på ett og et halvt, mens Jensen sine barn er fire måneder og tre år.

– Jeg syns det har vært veldig bra. Enkelt å bestille, enkelt å returnere, sier Jensen.

Therese Jensen har testet tjenesten på sine to barn. Hun syns utvalget er litt for dårlig og sliter med å finne klærne hun trenger til eldstemann på tre år. Foto: privat
Therese Jensen har testet tjenesten på sine to barn. Hun syns utvalget er litt for dårlig og sliter med å finne klærne hun trenger til eldstemann på tre år. Foto: privat

Slik har vi testet

To mødre har testet tjenesten i praksis. Økonom Kjersti Grønseth har regnet på hvor mye man sparer på å leie, kontra å kjøpe klærne. Dette har vært forutsetningene:

 • Vi har tatt utgangspunkt i ett barnehagebarn og en nyfødt baby og deres klesbehov i løpet av et år.
 • Første leveåret bytter barnet mellom fem ulike størrelser fra størrelse 50/56 til 80. Første året i barnehage bytter barnet mellom tre ulike størrelser, fra 80 til 92.
 • I tillegg til størrelse, byttes klærne utifra sesong.
 • Utgangspunktet for valg av innhold er standardlister over behov første leveår og i barnehage.
 • For å ta høyde for at mange kjøper rimeligere plagg, handler på salg eller kjøper noe brukt, trekker vi fra 50 prosent av innkjøpspris på plaggene når vi sammenligner å leie kontra å kjøpe.

Klærne har også vært av god kvalitet og fremstått som nesten nye, forteller mødrene. De reagerer imidlertid på utvalget av klær.

– Jeg syns det har vært veldig begrenset med utvalg. I det siste har jeg ikke hatt noe tøy å bestille til hun på tre, fordi det stopper på størrelse 92, sier Jensen.

I tillegg skulle hun ønsker det generelt var mer å velge mellom. De etterlyser også ulltøy, som det er svært lite av. Det er rett og slett ikke nok ullklær til å dekke et barns behov når det blir kaldt ute.

– Hvis jeg skal fortsette å bruke det, må det komme mer utvalg, flere størrelser og ulltøy, sier Syvertsen.

Kommer større utvalg

Daglig leder for Tuckify, Patrick Skou, sier at utvalget vil bli bedre ganske snart.

– Vi er jo en startup. Vi bruker litt tid på å komme ordentlig i gang. Men nå har vi gjort det, og nå kommer det mer utvalg.

Han sier det vil komme både mer klær å velge mellom og flere størrelser, ettersom de nå har landet flere leverandører. Blant annet vil det komme selskapstøy, samt ulltøy og klær i flere farger og mønstre enn det er per dags dato.

Klærne vil komme på plass fortløpende, men utvalget skal være komplett i løpet av et par måneder.

– Vi håper alt skal være på plass i november, sier Skou.

Så mye sparer du

På en nyfødt er det faktisk det midterste abonnementet som lønner seg mest. Her kan du spare rundt 4600 kroner.

På den største pakka kan du spare rundt 4350 kroner. Grunnen til at du sparer mer på den miderste er at det rett og slett ikke er godt nok utvalg til å fylle opp den største pakka med 24 plagg du virkelig trenger. Mange vil også klare seg med mindre enn 24 plagg om gangen.

– Kanskje har du behov for 24 plagg i vinterhalvåret. Men de har ikke så mye ull, og da må du kjøpe det i tillegg uansett, sier Grønseth.

Tuckify lover imidlertid at utvalget vil bli bedre. Men uansett abonnement, sparer du penger kontra å kjøpe.

På den minste pakka med åtte plagg, sparer du rundt 1900 kroner.

På barnehagebarnet er det det største pakka som lønner seg mest. Her kan du spare 4300 kroner, om du leier istedet for å kjøpe. Den minste pakka sparer du rundt 1500 kroner på, mens den mellomste kan du spare rundt 3700 kroner på.

Har du arvet mye tøy, kan du også velge den minste pakka og supplere med de plaggene du mangler tipser Grønseth.

– Jo dyrere plaggene er jo mer lønner det seg, sier Grønseth.