BARNDOMSVENNER: Mason Mount (t.v.) og Declan Rice er gjenforent på landslaget og kan spille sammen før første gang siden de var akademispillere i Chelsea. Foto: Twitter / @_DeclanRice
BARNDOMSVENNER: Mason Mount (t.v.) og Declan Rice er gjenforent på landslaget og kan spille sammen før første gang siden de var akademispillere i Chelsea. Foto: Twitter / @_DeclanRice

Barndomsvennene herjer i Premier League – nå kan de spille sammen på landslaget for første gang

Mason Mount (20) og Declan Rice (20) har vært kompiser siden de var seks år. 13 år senere kan de for første gang spille sammen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England mot Bulgaria lørdag fra kl. 17.50 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!

Begge var akademispillere for Chelsea da de var seks år gamle. Senere skilte de lag. Declan Rice gikk til West Ham, mens Mason Mount ble i London-klubben og gikk på utlån.

Begge har vært på landssamling tidligere, men bare Declan Rice har fått debuten for Three Lions.

Nå har begge levert varene for hver sin Premier League-klubb, og for første gang er det sannsynlig at de spiller sammen igjen for England under Gareth Southgate.

– Det er noe vi snakket om lenge. Det at vi er veldig nære venner, dette er noe vi alltid har drømt om skulle skje i fremtiden. Vi har kjent hverandre lenge og vi har snakket ofte om at vi ønsker å spille sammen igjen, sier Mount til Sky Sports.

Mason Mount har virkelig tatt Premier League med storm etter at han fikk Chelsea-debuten mot Manchester United i første serierunde. Etter et vellykket låneopphold i Derby forrige sesong har Mount blitt en mann å regne med for Frank Lampard. Så langt har 20-åringen scoret to mål på fire kamper i ligaen.

Nå gjenforenes han igjen med kameraten sin, Declan Rice.

– Det var noe spesielt mellom oss da vi spilte i Chelsea som unggutter. Så vi har alltid håpet vi skulle få spille sammen igjen. Det var trist når han forlot Chelsea, han var en av mine nærmeste venner der, forteller Mason Mount.

– Han ble frigitt som 14-åring og det var tungt for meg. Vi har alltid holdt kontakten og vi snakker sammen nesten hver dag. Man kan se hvor bra han har gjort det i West Ham etter at han ble frigitt. Det gjør meg stolt, sier han ifølge Goal.

I sosiale medier er det lett å se at de to tidligere lagkameratene fremdeles har tette bånd. Etter at Mount scoret sitt første mål i Premier League la Rice ut et gammelt bilde av de to i Chelsea-trøye med følgende tekst:

– Har kommet langt siden dette bildet, kompis. Jeg smilte stolt da jeg så målet gikk inn. Har aldri vært i tvil og mangle flere vil komme, skriver Rice på Twitter med en hjerte-emoji.

Se dette innlegget på Instagram

Dubai with the bro ✌🏼🇦🇪 @declanrice

Et innlegg delt av MM♠️ (@masonmount10)

Tidligere i sommer la Mount ut en video, som gikk sin seiersgang på nettet, hvor han skremte vettet ut av Rice. Vennene har også lagt ut flere bilder av hverandre på ferie.

Nå spørs det om Southgate finner plass til begge 20-åringene mot Bulgaria og Kosovo i EM-kvalifiseringen. Mason Mount har lenge drømt om å starte for Three Lions.

– Man drømmer alltid om å tatt ut på landslaget og å starte for England som ung. Jeg ser frem til disse to kampene, så om jeg jobber hardt på trening, kan det forhåpentligvis skje, sier han.

20-åringen forteller at det kommer til å bli emosjonelt om han får debuten sin.

– Familien min har vært en stor del av karrieren min. De kommer og ser alle kampene mine, og jeg er sikker på at det kommer til å bli noen stolte tårer om jeg får debuten min.

England møter først Bulgaria på Wembley lørdag før de tar imot Kosovo på St. Mary's tirsdag. Begge kampene ser du på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.