Redd for å gå på en smell – snakker med morfar hver dag

Johannes Høsflot Klæbo trener for første gang i høyden. – Dette er uvant sier, Norges ferske gullgutt i skisporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagene i langrenn er på høydeopphold i Font Romeu i Frankrike. To-tre timers biltur fra Barcelona.

Overraskende bra

– Det har gått overraskende bra, Klart jeg var spent på hvordan kroppen skulle reagere. Og jeg har daglig diskutert med morfar (trener Kåre Høsflot) om hvordan min følelse er og hvordan kroppen har reagert etter øktene. Jeg føler at vi har god kontroll på det som skjer, forklarer Johannes Høsflot Klæbo til TV 2.

– Men, det jeg lurer mest på er jo å se hva slags effekt dette oppholdet gir når jeg trener hjemme igjen, legger Klæbo til.

– Ikke dramatiser!

– Jeg er litt opptatt av å ikke dramatisere det å trene i høyden. Vi har under dette oppholdet - til nå - tatt det litt rolig på øktene. Det er lenge til OL i 2022, men samtidig har vi også dårlig tid med tanke på å lære av de oppholdene vi har i høyden, sier landslagstrener, Eirik Myhr Nossum.

Selv om det har vært trent både litt mindre og med lavere intensitet enn under tidligere høydesamlinger, så kommer det ikke til å bli slik under hele samlingen.

– Vi må jo ta i litt på trening mot slutten av samlingen for er det noe jeg vet så er det at du vinner ikke OL-gull i Bejing uten å ha tatt i litt på trening i høyden i forkant, sier Myhr Nossum.

– Du kan jo si at dette er førte etappe på vei mot OL i Bejing. Det mesterskapet går jo i høyden og for å lykkes der må det flere slike opphold til, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Tøffe karer

– Du er nå på allround-laget med flere rutinerte karer som liker å trene mye og hardt, har du det i bakhodet spesielt her i høyden med tanke på å ikke trene for hardt, altså gå på en smell?

– Jada, jeg har jo vært med denne gjengen på to-tre samlinger allerede. Men til nå har alt gått bra, overraskende bra. Trening i høyden er uvant, det skal innrømmes. Heldigvis er også sprintlaget her, det betyr at vi har løpere på ulike nivåer og treningsøktene blir tilpasset den enkelte. Dette er iallfall en plass som det frister å reise tilbake til. Trivsel er viktig, sier Klæbo.

– Jeg ser jo at Johannes storkoser seg, han får jo både sol på kroppen og trent det han skal, påpeker landslagstreneren - tydelig fornøyd med nasjonens nye gullgutt i skisporet.