sponset innhold:

Isak Hansen-Aarøen er «Morgendagens fotballhelt»

Juryen har nå kåret til «Morgendagens fotballhelt».

TV 2 har sammen med NFF og Equinor Morgendagens Helter kåret årets talent 2019, hvor arenaen er U15.

Årets kandidater var: Isak Hansen-Aarøen, Andreas Rædergård. Schjelderup og Marius Berg Fossum.

Isak Hansen-Aarøen ble plukket ut som vinner.

TV 2s fotballeksperter Brede Hangeland og Jesper Mathisen har plukket ut kandidatene.

Se reaksjonen til Hansen-Aarøen øverst!

– Det er ekstremt artig. Veldig artig. Jeg ble først sjokka da Jesper Mathisen kom inn i garderoben her, så ble jeg ekstremt glad. Spesielt at det er i garderoben her. Det er gjengen jeg henger med hver dag, så det er artig å få oppleve det med dem, sier Hansen-Aarøen.

– Det betyr veldig mye. Får bekreftet at jeg gjør ting riktig og motiverer meg til å jobbe hardt videre for nye mål.

– Det er artig at de ser potensialet mitt også for utvikling. Jeg selv vil ikke bare være god nå, men jeg vil være best ti år fram i tid. Jeg jobber for å være best da også.

Her er mer informasjon om kandidatene:

Kandidat 1: Isak Hansen-Aarøen

KANDIDAT 1: Isak Hansen-Aarøen. Foto: Eivind Rath Ilebekk.
KANDIDAT 1: Isak Hansen-Aarøen. Foto: Eivind Rath Ilebekk.

Isak Hansen-Aarøen
Alder: 15
Klubb: Tromsø (Manchester United fra sommeren 2020)
Posisjon: Midtbane, indreløper

– Han er en god teknisk spiller som hele tiden vil ha ball. Han er en god pasningspiller som har et stort blikk og god forståelse for spillet, sier Mathisen om Hansen-Aarøen.

Isak Hansen-Aarøen blir sett på som et stort talent i Norge. Som 14-åringen signerte han avtale med Manchester United, men vil ikke slutte seg til klubben før han fyller 16 år (august 2020).

Hansen-Aarøen har trent med TIL sitt A-lag gjennom vinteren og var blant annet kaptein for det norske G15-landslaget mot USA tidligere i år.

– Jeg er en offensiv spiller som liker å ha mye ball. Mine beste ferdigheter er de valgene jeg tar og teknikken min. Jeg synes det er artig å score mål, men jeg har flest målgivende pasninger. Jeg liker å slå stikkere og langpasninger, sier Hansen-Aarøen.

Han ble veldig glad og stolt over seg selv da han ble plukket ut som en av kandidatene, og gleder seg til å starte på United-eventyret neste sommer.

– Det er veldig motiverende og det har gjort til at jeg jobber enda mer. Jeg har aldri jobbet så mye som gjør nå. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Kandidat 2: Andreas Rædergård Schjelderup

KANDIDAT 2: Andreas R. Schjelderup. Foto: Eivind Rath Ilebekk.
KANDIDAT 2: Andreas R. Schjelderup. Foto: Eivind Rath Ilebekk.

Andreas Rædergård Schjelderup
Alder: 15
Klubb: Bodø/Glimt
Posisjon: Midtbane, indreløper

– Han er litt den samme spillertypen som Hansen-Aarøen. Bodø/Glimt har fostret opp flere gode midtbanespillere, og uten sammenligning har han litt det samme som Berg-gutta. Han har god kapasitet og er flink med og uten ball, sier Mathisen om Schjelderup.

Rædergård Schjelderup spiller for G16 og G18-laget til Bodø/Glimt og er med på G15-landslaget til Norge.

– Jeg er en som liker å kontrollere spillet og midtbanen. En som fordeler baller og tar styringen. Jeg er kanskje litt stille i garderoben, men med en gang jeg kommer på banen blir jeg mer høylytt, sier Rædergård Schjelderup.

– Drømmen er å spille fast i Premier League i en toppfire-klubb og komme på landslaget. For å nå det målet skal jeg være påskrudd på hver trening og gjøre den ekstra jobben som de andre ikke gjør. Jeg skal gjøre de riktige tingene på og utenfor banen, sier 15-åringen.

Kandidat 3: Marius Berg Fossum

KANDIDAT 3: Marius Berg Fossum. Foto: Eivind Rath Ilebekk.
KANDIDAT 3: Marius Berg Fossum. Foto: Eivind Rath Ilebekk.

Marius Berg Fossum
Alder: 15
Klubb: Stabæk
Posisjon: Angrep, spiss/ving

– Han er en god avslutter og har en god arbeidskapasitet. Jeg ble imponert over jobben han la ned uten ball. Han er bra teknisk og har en veldig god venstrefot. En spiller som har smarte bevegelser og en som plager motstanderne sine, sier Mathisen om Berg Fossum.

Berg Fossum spiller for junior- og G16-laget til Stabæk, og har tidligere vært på prøvespill i den nederlanske klubben Heerenveen.

– Jeg er en ekstremt aggressiv spiller. Jeg er rask, god en-mot-en og liker utfordrere. Jeg har god teknisk og elsker å drible forbi to-tre mann, sier Berg Fossum som beskriver seg som en ledertype som får med seg alle på laget.

15-åringen er allerede klar på at han må jobbe mye for å nå målet sitt.

– Nåløyet er trangt. Det er bare en-to spillere som kommer gjennom til A-landslaget fra hvert kull. Det er bare å jobbe beinhardt hver dag, sier Berg Fossum på talentsamling i Porsgrunn.