City-stjerne kan være ute resten av året: – Et stort tap

Manchester City må klare seg uten Aymeric Laporte i lang tid. Det kan være en fordel for Liverpool i tittelkampen, mener TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Laporte pådro seg skaden i vinduet øverst.

Den franske stjernestopperen måtte bæres av banen da City banket Brighton i helgen.

Onsdag opplyser klubben at Laporte har pådratt seg en meniskskade, og at 25-åringen har gjennomgått en suksessfull operasjon.

City varsler at de vil komme med flere detaljer vedrørende skadeomfanget, men britiske medier hevder å vite at Laporte vil være ute i lang tid.

Ifølge Telegraph, er det forventet at franskmannen er ute i opp til fire måneder. Altså kan Laporte i verste fall ikke være tilbake på banen før i januar.

– Godt nytt for Liverpool

Da går han glipp av 17 ligakamper.

– Det er et stort tap, og godt nytt for Liverpool, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Han er den beste forsvarsspilleren deres med god margin, spør du meg. Det skal godt gjøres, men han gjorde Manchester City en god del bedre da han ble hentet, fortsetter han.

Siden overgangen fra Athletic Club i januar 2018, har Laporte vært en av Pep Guardiolas mest betrodde menn. Han startet 34 ligakamper forrige sesong, og har startet samtlige denne.

Også forrige sesong måtte Guardiola klare seg uten en av nøkkelspillerne sine i lang tid. Kevin De Bruyne var ute, men City klarte likevel å vinne ligatittelen foran nesen på Liverpool.

– Fare for at de gamle problemene oppstår

TV 2s fotballekspert mener imidlertid at den regjerende mesteren er dårligere skodd for skader på stopperplass.

– Jeg tenkte da at De Bruyne var den verste skaden de kunne få, men de klarte seg greit uten. Foran denne sesongen tenkte jeg at Éderson og Laporte absolutt ikke måtte mistes, sier Stamsø-Møller.

– Der har de ikke den samme dekningen. Stones er ikke blitt den spilleren de hadde håpet på. Otamendi har gode dager, men er en byrde på enkelte dager. Og dem har han en del av i løpet av en sesong, følger han opp.

– Kan dette bli avgjørende i tittelkampen mot Liverpool?

– Sånn det ser ut nå, absolutt ja. Det er så lite som skiller dem. De vinner stort sett mot de andre lagene. Fordi de er så gode i angrep, ja, men også i forsvar. Det er mye større fare for at de gamle problemene til City oppstår igjen, svarer TV 2s fotballekspert, og sikter til at storklubben til tider slet bakover i banen i Guardiolas første sesong i Manchester.

Kan bruke Walker som stopper

Bak Otamendi og Stones er det tynt i rekkene for Guardiola. Da Laporte ble byttet ut mot Brighton, tok midtbanegeneralen Fernandinho plass i midtforsvaret fordi Stones var ute med en mindre skade.

Overfor Citys nettsider varsler Guardiola at han vil drille Fernandinho som midtstopper når landslagspausen er over. I tillegg kan én spiller til bli flyttet: Høyrebacken Kyle Walker.

– Hvis jeg en dag trenger Kyle Walker i midtforsvaret, kommer han til å spille der, sier Guardiola til klubbens nettsider.

For Laportes egen del, kom skaden på et svært dårlig tidspunkt. Han var for første gang blitt tatt ut i Frankrikes landslagstropp.

«Det er trist at jeg ikke får muligheten til å oppfylle drømmen min om å få debuten for «Les Bleus.» Jeg vil takke treneren for støtten. Nå starter vi nedtellingen til jeg er tilbake på banen», skriver 25-åringen på Instagram.