Hyller gamleklubbens uventede gullkamp: – Helt enormt

LANDSLAGSKAPTEIN: Stefan Johansen jubler etter 1-0-scoringen mot Sverige på Friends Arena.
LANDSLAGSKAPTEIN: Stefan Johansen jubler etter 1-0-scoringen mot Sverige på Friends Arena. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
Landslagets kaptein har en god grunn til å følge ekstra godt med i innspurten av Eliteserien.

Se FotballXtra søndag fra 17.30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo!

Ti serierunder før slutt er spenningen enorm i toppen av norsk fotball.

Molde har ett poengs forsprang på overraskelseslaget Bodø/Glimt, og man skal heller ikke avskrive et Odd-lag som lurer fire poeng bak der igjen.

Særlig Glimts inntreden i toppen har overrasket mange, og landslagskaptein Stefan Johansen er blant dem som følger ekstra godt med.

– Det er fantastisk. Jeg er storimponert over det de får til der. Det Kjetil Knutsen og trenerteamet har fått til der er helt enormt, sier 28-åringen.

Trente med Glimt i sommer - følger ekstra med

Vardøværingen dro sørover til Bodø som 14-åring og debuterte på A-laget som 16-åring i opprykksesongen fra Adeccoligaen i 2007. Tre sesonger fulgte, og han holder fremdeles kontakten med laget. Forut for landslagssamlingen i sommer var han sågar på trening med eks-klubben, og er mektig imponert over hva de har fått til.

– De har ikke de største ressursene, og i tillegg er det kommet såpass mange unge talenter fra egne rekker. Vi vet jo alle om Berg-familien som har gjort det bra, men det er ikke minst Bjørkan og Evjen der også, skryter han.

EN ANNEN TID: Stefan Johansen forsøker seg mot Odd i siste serierunde i Tippeligaen 2009.
EN ANNEN TID: Stefan Johansen forsøker seg mot Odd i siste serierunde i Tippeligaen 2009. Foto: Vanderloock, Anders/Scanpix

For selv om det var i Strømsgodset Johansen fikk sitt virkelige gjennombrudd i norsk fotball, med serietittelen i 2013, prisen som årets midtbanespiller i Norge og en storovergang til Celtid, har han absolutt all grunn til å ha et øye til sin gamleklubb litt lengre nord enn Drammen.

– Jeg har fulgt litt ekstra med på dem nå i det siste, og det er enormt artig å se på dem. Jeg tror selvfølgelig at Molde kommer til å være favoritter til å vinne til slutt, men at de i det hele tatt er der oppe er fantastisk, og stor honnør til dem som i det hele tatt har klart å få dem dit. Så får vi håpe at det varer helt inn, smiler han.

Normann har fortid i både Glimt og Molde

Den i den norske troppen som kanskje allikevel har aller mest grunn til å være spent på utfallet av gullstriden, er Mathias Normann. Svolværingen fikk sin landslagsdebut mot Malta, og har en fortid hos begge de to øverste lagene.

– Jeg synes det er kjempeartig at både Bodø/Glimt og Molde er der oppe. Det er to klubber jeg har vært i.

– Hjertet banker litt ekstra for Bodø/Glimt, eller?

– Ja, det kan godt hende. Det kan godt hende. Jeg har et fint forhold til dem. Jeg har litt kontakt med Aasmund Bjørkan og Stig Johansen, så det er en fin klubb og jeg hadde en veldig fin tid der, sier han.

Rostov-proffen er imidlertid tydelig på at han, til tross for at han er fra Nordland-fylke ikke må forveksles med bodøværingene.

– Du er Svolværs Messi, har vi hørt?

– Ja, det er der jeg er fra, og det er der jeg vil at dere skal vite at jeg er fra, sier han.

Den spennende gullkampen i Eliteserien fortsetter søndag når de tre topplagene alle skal i aksjon 18.00.

Det siste fra både Molde-Tromsø, Viking-Odd og Bodø/Glimt-Stabæk får du selvsagt i FotballXtra søndag på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo fra 17.30!

Lik TV 2 Sporten på Facebook