TRENING: Nicklas Bendtner trente for første gang sammen med laget onsdag.
TRENING: Nicklas Bendtner trente for første gang sammen med laget onsdag. Foto: Niels Christian Vilmann

– Holder han det han har lovet, så blir dette fantastisk

FC København-manager Ståle Solbakken forklarer hvorfor han signerte Bendtner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner fullførte i dag sin første trening sammen med FC København.

Etter treningen møtte den tidligere Rosenborg-spissen pressen for første gang etter overgangen.

– Det er kjempestort for meg. Det er noe jeg har gledet meg til i mange år. Det har alltid vært FCK jeg kan komme tilbake til. Det er muligheter og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Bendtner.

Dansken sier at han ikke angrer på at han gikk til Rosenborg selv om han ikke har fått spille for klubben siden 0-3-tapet for Molde i april.

– Jeg kan si at jeg hadde noen gode år med Rosenborg. Det var en riktig avgjørelse av meg. Vi hadde mye suksess og vant det meste, men de siste månedene har selvfølgelig ikke vært som jeg ønsket og jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Jeg har alltid sagt at at jeg vil spille for FCK og jeg har hatt gode og ærlige samtaler med Ståle, der det lykkes til slutt. Jeg gleder meg til å vise meg frem og entre gressmatten i Parken. Så får vi ta dag for dag fremover, forteller Bendtner.

Solbakken: – Holder han det han har lovet så blir dette fantastisk

For et par uker siden uttalte FC København-manager Ståle Solbakken at han ikke hadde noe bruk for en spiller som Bendtner og at han vil bruke måneder på bli klar til kamp. Nå forklarer nordmannen hva som har ført til at han endret mening.

– Det er jeg ærlig på, alle fotballspillere som ikke har spilt kamper på to-tre måneder bruker som regel lengre tid på komme tilbake enn de som er kampklare. Vi var jo i en situasjon der vi trengte en spiller og nå kommer det landslagspause, hvor han kan kutte noen svinger og kanskje komme hurtigere tilbake. Det handler jo om skadesituasjonen som oppstod, så må jeg være ærlig å si, den ydmykheten, de samtalene og SMSene vi har hatt, hvis han kan oppfylle halvparten av det han har lovet i de SMSene så blir det her veldig bra, kan han oppfylle det hele så blir det fantasitisk, sier Ståle Solbakken.

– Sett på andre alternativer

FCK-manageren forteller at de egentlig var på jakt etter en annen type spiller.

– Så må vi være ærlig å si at Nicklas er en toppangriper, det samme er N'Doye, Pieros og Santos, mens Jonas Wind er en angriper som beveger seg mer mellom leddene. Det har gjort at vi har sett etter andre alternativer hele veien fordi det kanskje hadde vært innertier for oss, men vi har ikke stoppet samtalene. Vi har snakket med hverandre kontinuerlig de siste ukene hver dag, så vi visste hvor vi hadde hverandre. Når vi gikk for at dette skulle skje, så var det meste på plass og det gikk hurtig, sier Solbakken.

– Nå er det opp til Nicklas å finne fram den fotballspilleren han er, har vært eller kommer til å bli, og jeg er helt klar på at han kommer til å bli behandlet akkurat som de andre spillerne. Er han den beste spilleren så spiller han hver eneste gang, så får vi se hvor lang tid det tar å få han i den fysiske forfatningen til at han kan vise det. Han har akkurat de samme mulighetene som de andre 22 spillerne og vil bli behandlet likt i ren konkurransesituasjon og så tar vi det der fra. Han har hatt to treninger med oss og sett bra ut. En alene i går og en sammen oss i dag. Han får et spesialopplegg fremover, i helgen, og om alt går bra kaster vi han inn 45 minutter i en treningskamp neste uke. Så er vi igang, sier FC København-manageren.

Får penger fra RBK

Ifølge danske Ekstra Bladet får Nicklas Bendtner med seg en god sum penger fra RBK. Dansken får nemlig 2,2 millioner kroner i en sign-off-fee fra Rosenborg.

Summen skal ha vært større om 31-åringen hadde fullført kontrakten i Trondheim som strakk seg ut året.

Samtidig slipper RBK å betale lønn de siste fire månedene. Der er det FCK som betaler alt, skriver avisen.

Bendtner-feber

Det er liten tvil om at Bendtner er en populær mann i sin fødeby. På FCKs hjemmeside skriver klubben at draktene er blitt revet vekk.

– Det har vært en kjempeinteresse for å sikre seg våre nye hjemmedrakt med Bendtner 32 på ryggen. Det har ført til at vi er utsolgt for drakten i voksen størrelse, sier butikksjef i FCK Fanshop Martin Nøhr.

På dagens trening møtte mange ivrige fans opp for å få en bit av Bendtner. Flere av de som hadde tatt turen fikk autografer og bilde med 31-åringen.

Lagkamerat i FCK, Victor Fischer, kommer med et råd til Bendtner.

– Det Nicklas skal være enorm oppmerksom på er at det kommer veldig mye oppmerksomhet rundt han. Det er godt å se for alle og vi håper at han gjør en forskjell på banen. Jeg tror NIcklas kommer til å jobbe hardt og han kommer nok til å si noen overskrifter. Så får vi så hvor mye han får spille de neste månedene og hvor sterk han blir, sier Fischer til dansk TV 2.