Ødegaard hadde ingen baktanker bak barisbildet som har gått viralt

... men lagkameratene nekter å tro ham, kaller ham «smart» og at det er «greit å bjuda på litt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se gjengen i FotballKveld Europa omtale Ødegaard-bildet i videovinduet øverst!

Martin Ødegaard er - som alltid når det er snakk om det norske landslaget - på alles lepper.

Men forut for de TV 2-sendte oppgjørene mot Malta og Sverige denne uken er det ikke bare det 20-åringen har levert med beina som har havnet i søkelyset.

Etter nederlaget mot Athletic Club i helgen la Real Sociedad-spilleren nemlig ut et bilde av seg selv for å vise skuffelse over tapet, men ettersom bildet var av ham i bar overkropp var det også mange som bet seg merke i at unggutten er blitt ekstremt godt trent de siste årene.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var blant dem som la merke til bildet, og poengterte også i programmet FotballKveld Europa at flere av landslagsspillerne hadde vært inne og kommentert 20-åringens valg av motiv på bildet, som er blitt en snakkis og har gått viralt i sosiale medier.

Se Norge-Malta torsdag fra 20.00 (kampstart 20.45) på TV 2 og TV 2 Sumo!

– Dette er jo komplimenter, men samtidig så er det jo litt fyring om at «hei, legger du ut dette bildet i bar overkropp for å vise … ja, hva vil du egentlig vise? Er det fordi du er blitt så himla godt trent? Men vi ser jo at Ødegaard ikke bare har tatt steg på banen, sa Mathisen.

– Dere har vel mer fokus på det enn meg

Selv hevder Ødegaard at TV 2-eksperten ikke nødvendigvis har rett i at det var et underliggende motiv bak nettopp valget av bilde på sin Instagram-konto.

– Hehe. Nei, jeg tenkte ikke så mye over det bildet. Dere har skrevet mer om det enn jeg tenkte over det, så dere har vel mer fokus på det enn meg, vil jeg tro, smiler han når han blir konfrontert med det.

Supertalentet bekrefter imidlertid at han har lagt ned sine timer på treningsrommet de siste årene.

– Jeg trener godt. Men først og fremst er det et resultat av at jeg blir eldre og at jeg vokser. Men jeg trener godt og gjør en god jobb med å holde meg frisk og holde meg sterk for å unngå skader og alt mulig. Så det er en kombinasjon av de to tingene.

– Hvor lei er du av ´å svare på spørsmål om egen utvikling? Du har gjort det siden du var konfirmant?

– Hehe. Ja, nei, det går fint det. Det er sånn det er. Utvikling er det viktigste, det. så for meg går det helt fint å snakke om det, sier han.

– Fint å komme hit med selvtillit

Tre runder ut i La Liga-sesongen har Ødegaard rukket å sette sitt stempel på sin nye klubb, og kommer til Norge med scoring og solide prestasjoner i bagasjen.

– Det er fint å komme hit med selvtillit, og jeg har fått spilt noen fine kamper nå i Spania, så jeg må bare dra nytte av det og ta med det inn i landskampene, sier han.

Hylles av lagkameratene: – Alt med lyset stemmer

Selvtilliten er stor hos flere i gruppen, og blant dem som over lang tid har kunnet vise frem muskuløse kropper er Jonas Svensson. AZ Alkmaar-proffen må trekke litt på smilebåndet når han blir konfrontert med Ødegaards Instagram-oppdatering.

– Jeg synes jo det var et fint bilde. Alt med lyset stemmer. Det ligger noen timer bak med jobbing, tipper jeg. Jeg møtte Martin i gymmen senest i går da jeg skulle kjøre restitusjon. Da dukket han opp for å trene litt styrke. Det er en gutt som har jobbet hardt, og da er det vel lov til å vise litt resultat, er det ikke det? spør han retorisk.

Alexander Sørloth er blant dem som deler Mathisens tanke om at bildet ikke utelukkende er lagt ut for å vise skuffelse over helgens tap på fotballbanen.

– Hehe. Nei, det sier seg selv. Det er voldsomme greier. Men når man har en sånn kropp som Martin, så er det greit å «bjuda litt på».

– En av våre eksperter sa vel at motivet er ikke bare å vise «jeg er lei meg», men at noe skulle fram her?

– Det får være hans ord. Men det er jo fint å vise begge deler, sier Sørloth.

Haaland: – Hvis du leser litt mellom linjene, så forstår du også det

Landslagets ferskeste, Erling Braut Haaland, var blant dem som kom med sin kommentar allerede i kommentarfeltet på Instagram. «En smart gutt», var 19-åringens korte melding til lagkameraten.

– Det er en flott kar, det.

– Hva legger du i «en smart gutt»?

– Han er en smart gutt, han. Han får frem abs’ene. Nei, ja, han er smart.

– Det var ikke bare for å vise skuffelse over tapet?

– Nei, det var jo ikke det. Som jeg kommenterte, han er en smart gutt. Og hvis du leser litt mellom linjene, så forstår du også det, smiler han.

Tonen er åpenbart god mellom de to - noe du også kan se i TV 2 Sportens sendinger onsdag og torsdag - og konfrontert med Braut Haalands «smart gutt»-innspill svarer en lattermild Ødegaard også kort.

– Hehe. Ja, men det er Erling også.

Se Norge-Malta torsdag fra 20.00 (kampstart 20.45) på TV 2 og TV 2 Sumo!