VIKTIG MANN: Ole Selnæs koser seg i kinesisk fotball og er blitt en viktig mann for det norske laget.
VIKTIG MANN: Ole Selnæs koser seg i kinesisk fotball og er blitt en viktig mann for det norske laget. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

– Jeg fikk en skjennepreken av en annen verden

Ole Selnæs' manglende kunnskap om trenerens fortid gjorde at landslagsprofilen måtte tåle kjeft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!

Den svært viktige EM-kvalikkampen mot Sverige nærmer seg med stormskritt, og i det norske laget er det store forventninger til det som skal skje på Friends Arena søndag.

Ole Kristian Selnæs er blant dem som gleder seg til møtet med naboene i deres egen sorstue.

– Det er en kul kamp i utgangspunktet og i tillegg en utrolig viktig kamp, så det blir ikke noe bedre enn det. Jeg regner med at det blir en tett og jevn kamp, så det blir rett og slett spennende, sier midtbanespilleren.

Har fått italiensk legende som trener på klubblaget

Selnæs kommer fra en sesong med mange inntrykk i sitt nye hjemland i Kina, der nyopprykkede Shenzhen har opplevd en variabel sesong som blant annet har inkludert et trenerbytte.

– Det har vært en kul, spennende og lærerik sesong, og det er noen viktige kamper igjen nå. Vi visste at det kom til å bli en tøff sesong, men så lenge vi når målet og berger plassen, har det vært en vellykket sesong. Det har jeg troen på at vi skal få til, sier 25-åringen.

Mannen som nå sitter med ansvaret for å lede Selnæs og co til trygg plass er ingen hvem som helst. Da eks-Real Madrid-sjef Juan Ramón López Caro måtte forlate sin post i slutten av juli, ble han nemlig erstattet av fotballegenden Roberto Donadoni.

Fikk kjeft for uvitenhet: – Det var litt før min tid

Den tidligere italienske landslagssjefen spilte over ti sesonger for gigantene AC Milan, vant blant annet seks Serie A-titler og tre pokaler i den gjeveste europacupen, spilte over 60 landskamper for Italia og representerte støvel-landet i fire mesterskap som inkluderte både sølv og bronse i VM.

LEGENDE: Roberto Donadoni (16 nede til venstre) avbildet sammen med resten av det italienske laget forut for VM-semifinaen mot Bulgaria i 1994.
LEGENDE: Roberto Donadoni (16 nede til venstre) avbildet sammen med resten av det italienske laget forut for VM-semifinaen mot Bulgaria i 1994. Foto: Lionel Cironneau/AP

– Jeg kjente kun til ham som trener i og med at han har trent Italia og litt annet, og så spurte jeg pappa om han visste hvem han var. Da fikk jeg en skjennepreken av en annen verden, for at jeg ikke visste at han tydeligvis hadde vært en storspiller for Milan. Men det var litt før min tid, så jeg får være unnskyldt, smiler Selnæs.

Midtbanespilleren forteller om en 55-åring som man virkelig kan merke at har vært med på det helt ypperste i verdensfotballen.

– Han har absolutt en aura rundt seg. Når han står og vipper litt før treningene, så ser du at den mannen der har spilt fotball før.

– Hvordan er han som type? Han var jo en meget god midtbanespiller i sin tid han også. Klarer han å få det beste ut av deg?

PROFILERT TRENER: I tillegg til sin tid som Italia-sjef har Donadoni også hatt ansvaret for Lecce, Livorno, Genoa, Cagliari, Parma og Bologna i hjemlandet.
PROFILERT TRENER: I tillegg til sin tid som Italia-sjef har Donadoni også hatt ansvaret for Lecce, Livorno, Genoa, Cagliari, Parma og Bologna i hjemlandet. Foto: Giorgio Benvenuti/AP

– Jeg må si at han har imponert meg. Han er en fantastisk trener, en veldig fin person og veldig, veldig sterk fotballfaglig. Og så er han en god pedagog i tillegg. Jeg har lært ganske mye av ham på forholdsvis kort tid, så jeg er utrolig fornøyd med å ha ham som trener, sier Selnæs.

Omgivelsene hovedgrunnen til at Sverige-kampen betyr mer

Sammen med Sander Berge styrte han den norske sentrale midtbanen mot et blekt Malta på Ullevaal torsdag, og vissheten om at det som venter i Stockholm søndag blir noe helt annet, er stor. Selnæs innrømmer at kampens betydning, samt det faktum at den er mot nettopp Sverige, gjør den ekstra spesiell.

– Man merker at det betyr litt mer for folk rundt. Jeg regner med at det blir fullt hus, som det ble på Ullevaal, og det er ikke hverdagslig. Da merker man at det betyr litt ekstra. Men først og fremst er det bare litt ekstra siden det er en såpass avgjørende kamp med tanke på avansement i og med at det er dem vi kniver mot, sier han.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!