Halvard Hanevold med gullmedaljen i skiskyting, 4 x 7,5 km stafett i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada.
Halvard Hanevold med gullmedaljen i skiskyting, 4 x 7,5 km stafett i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada. Foto: Heiko Junge

Halvard Hanevold er død

Tidligere skiskytter og OL-vinner Halvard Hanevold ble bare 49 år.

Avisen Budstikka skriver at Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Halvard Hanevold etterlater seg kone og to barn.

President i Norges skiskytterforbund, Arne Horten, er i sorg etter meldingen om Hanevold.

– Det er forferdelig trist at vi mister en av vår historisk store profiler. Alle kjenner jo alle i skiskyttermiljøet. Det er en trist dag for norsk skiskyting. Hanevold var så aktiv fortsatt og fortsatt en del av miljøet, sier Horten til TV 2.

Han ble en av de mest kjente og suksessrike skiskytterne i landet, etter at han startet med skiskyting som 15-åring. Han kom med på landslaget i 1992 og vant i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010.

I løpet av sin tid som skiskytter vant han blant annet tre OL-gull. I Nagano i 1998 vant han 20 kilometeren. I tillegg har han stafettgull fra 2002 og 2010.

Han tok også fem VM-gull, sju sølv og fire bronsemedaljer.

Han har de siste årene vært kommentator for NRK under sendingene fra skiskyting. Han deltok også i «Mesternes mester».

Asker Skiklubbs skiskyttergruppe ble opprettet etter at Askers Halvard Hanevold vant gull på normaldistansen over 20 km i OL i Nagano i 1998. Halvard ga prispenger til klubben - og de første rekruttvåpnene ble kjøpt inn. Asker skiklubb har etter hvert utviklet seg til et av de største og beste skiskyttermiljøene i Norge.

Styreleder i Asker Skisklubb Jennifer Blechar, som også inkluderer Asker Skiklubbs skiskyttergruppe, forteller at alle i klubben er i sjokk.

– Dette er ufattelig trist og vi er alle i sorg og sjokk. Noe mer enn det kan jeg egentlig ikke kommentere, sier hun til TV 2 Sporten.

Halvard Hanevold og konen Sandra Keith på Ole Einar Bjørndalen sitt avskjedsselskap på Hellerudsletta.
Halvard Hanevold og konen Sandra Keith på Ole Einar Bjørndalen sitt avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen