FORBRUKERVANER: I TV 2s nye, uformelle test får du svaret på hvilke velgergruppe som er mest lik dine vaner.
FORBRUKERVANER: I TV 2s nye, uformelle test får du svaret på hvilke velgergruppe som er mest lik dine vaner. Foto: Pernille Gunnes/TV 2

– Regner med at ganske mange vil bli overrasket

Med TV 2s nye test kan du finne ut hvilken velgergruppe du er mest lik. Er du en typisk Frp-velger? Eller er du nærmere en MDG-velger?

I tillegg til partitesten, hvor du kan sjekke hvilken partipolitikk du er mest enig med, lanserer TV 2 nå en ny test.

Her kan du sjekke hva dine forbrukervaner sier om hvilket partis velgere du ligner mest på.

Ta testen her!

Slik er den laget

Tallgrunnlaget til Forbrukertesten er hentet fra Forbruker og Media-undersøkelsen som lages av Kantar.

– Vi har valgt ut en del av spørsmålene som gjelder både holdninger og forbrukeradferd, og lar deg teste hvilke partis velgere du ligner mest på. Jeg regner med at ganske mange vil bli overrasket over hvordan forbruksvaner og holdninger stemmer med hvor du tror du står politisk, sier tallknuser i TV 2, Kjetil Løset.

I testen får du spørsmål om du er glad i å trene, og om du helst liker norsk tradisjonsmat eller foretrekker vegetarmat.

Vi spør også om hvor interessert du er i sport i mediene, om du er glad i å bake og hvor ofte du kjører bil.

– Dine svar kobles opp mot hva et representativt utvalg av velgere har svart på de samme spørsmålene i den store Forbruker- og mediaundersøkelsen fra Kantar, som også lager politiske målinger for TV 2, forteller Løset.

I undersøkelsen er folk også spurt om hva de ville stemme dersom det var stortingsvalg i morgen. Svarene på forbrukerspørsmålene er koblet mot hvilket parti folk har svart de vil stemme på. Dette danner grunnlaget foir tallmodellen som ligger bak forbrukertesten.

Partitesten

Du kan også ta TV 2s partitest om politiske saker i de store byene eller for landet som helhet. I de mest folkerike kommunene er TV 2s partitest helt lokal, som bare inneholder saker som er aktuelle i valgkampen i kommunen.

– Vi har lagt vekt på de lokale sakene, fordi dette er et lokalvalg der velgerne i større grad tar stilling til hva partiene mener om lokale reguleringssaker og utbyggingsprosjekter, enn til rikspolitikk.

Ta alle TV 2s partitester her.