SAVNET I RAS: Det store jordraset feide med seg deler av fylkesvei 451 samt en bil med en mann i 50-årene. Mannens bil ble trolig funnet for fire uker siden. Tirsdag ble søket etter mannen gjenopptatt.
SAVNET I RAS: Det store jordraset feide med seg deler av fylkesvei 451 samt en bil med en mann i 50-årene. Mannens bil ble trolig funnet for fire uker siden. Tirsdag ble søket etter mannen gjenopptatt. Foto: NTB scanpix

Søket etter savnet mann i 50-årene gjenopptas

Politiet gjenopptar tirsdag søket i Jølstravatnet, der en mann i 50-årene har vært savnet siden raset i slutten av juli.

For fire uker siden ble trolig bilen til den savnede mannen i 50-årene funnet i rasområdet i Jølstravatnet i Sogn og Fjordane.

Bilen ble funnet på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet.

Da sikten i Jølstravatnet har vært svært dårlig, har letearbeidet vært vanskelig.

Undervannsfartøy sendes ned

På grunn av den dårlige sikten har det ikke vært mulig å sjekke inni bilen med kamera, og i begynnelsen av august ble søkene utsatt i påvente av bedre forhold.

Men tirsdag opplyser politiet at sikten er god nok til å sette i gang nye søk.

– Sikten i overflaten er god. Nå skal undervannsfartøyet med kamera sendes ned på 170 meters dyp, der det er gjort funn av noe som antas å være en bil. Arbeidet vil pågå utover dagen, sier innsatsleder og overbetjent Torbjørn Thue ved Førde lensmannskontor til Bergens Tidende.

Søkene har blitt utført med en såkalt fjernstyrt ROV-ubåt.

Ras tok vei

Mannen i 50-årene har vært savnet siden et bredt ras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune tirsdag 30. juli.

Raset feide med seg deler av veien ut i vannet.

Tidligere samme dag gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær.

I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på tre kilometer.

Totalt er det estimert at skadene på fylkesveiene vil koste rundt 50 millioner kroner å reparere.