Bergen  20161120.
KYGO , Kyrre Gørvell-Dahll spilte under  prisutdelingen og  feiringen av 30 års-jubileumet til Raftoprisen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FILE - In this Aug. 30, 2013 file photo, Swedish DJ, remixer and producer Avicii poses for a portrait in New York. Avicii’s family says the late performer “could not go on any longer” in a second statement released this week.
The Grammy-nominated electronic dance DJ, born Tim Bergling, was found dead on April 20, 2018, in Muscat, Oman. Details about his death were not revealed. His family says Thursday, April 26, that “our beloved Tim was a seeker, a fragile artistic soul searching for answers to existential questions.” (Photo by Amy Sussman/Invision/AP, File)

Kygo skal hylle Avicii med stor konsert i Sverige

Den norske DJ-stjernen og flere andre internasjonale artister skal hylle den avdøde artisten med en stor konsert i Friends Arena i Stockholm i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske superstjernen Tim Bergling, best kjent som Avicii, gikk bort i mars i fjor etter å ha tatt sitt eget liv.

Etter hans død opprettet familien «Tim Bergling Foundation». Deres mål var å støtte organisasjoner som jobber med å forebygge selvmord.

Samler inn penger

Nå opplyser Avicii sin far Klas Bergling i en pressemelding at de vil hylle sønnen med en kjempekonsert i Friends Arena i Stockholm.

Det skriver Aftonbladet.

Alle inntekter vil gå til prosjekter og initiativ knyttet til psykisk helse og selvmordsforebygging.

Publikum vil for første gang få høre DJ-en sine største hits, fremført live av et stort band. Flere av artistene Avicii har samarbeidet med opp gjennom årene kommer også til å delta på konserten.

Stor inspirasjon

Det gjør også den norske superstjernen Kygo. Han har tidligere uttalt at Avicii var et av hans største forbilder, og nordmannen har til og med tatovert artistens logo på overarmen.

– Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk i første omgang. Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det. Det er på grunn av ham at jeg driver med det jeg gjør, sa Kygo i et intervju med TV 2 noen måneder etter artistens dødsfall.

Kygo vil opptre med sitt eget DJ-set på konserten. Andre artister som David Guetta, Rita Ora, Adam Lambert, og Aloe Blacc skal også opptre.