MOT SOLBAKKENS VILJE: Bare for noen dager siden uttalte Ståle Solbakken at Nicklas Bendtner ikke var mannen for FC København. Nå har han signert kontrakt ut året. Foto: fck.dk
MOT SOLBAKKENS VILJE: Bare for noen dager siden uttalte Ståle Solbakken at Nicklas Bendtner ikke var mannen for FC København. Nå har han signert kontrakt ut året. Foto: fck.dk

– Handelen nærmest mot Solbakkens vilje

Sportssjef i danske BT mener Ståle Solbakken ikke ville hente Nicklas Bendtner til FC København.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke mange som hadde sett for seg at Nicklas Bendtner skulle ende opp i FC København.

Bare for to uker siden sa manager og sportsdirektør i FCK Ståle Solbakken følgende:

– Vi kjenner hans situasjon, men det er en spiller som ikke kan hjelpe oss på noen måneder, når man ser på kampsituasjonen hans, sa Solbakken til Ekstra Bladet den gang og bare for noen dager siden sa nordmannen følgende til danske BT:

– Han er ikke den typen FCK mangler.

Nå har den tidligere Rosenborg-spissen signert en kontrakt ut året. Danske BTs sportssjef Søren Klæstrup tror overgangen er mot Solbakkens vilje.

– Overgangen skriver seg inn blant de fem mest oppsiktsvekkende overgangene i Superligaens historie. Helt oppe med Daniel Agger, Brian Laudrup, Rafael van der Vaart og Jesper Grønskjær-overgangene. Og så fornemmer man likevel at handelen kom i hus nærmest mot FCK-manager Ståle Solbakkens vilje, skriver Klæstrup.

Ståle Solbakken har ikke besvart TV 2s henvendelser. Bendtner trener for første gang med FCK onsdag, han og klubben møter pressen senere samme dag.

Likevel tror BTs sportssjef at nettopp Solbakken er mannen som kan redde danskens karriere.

– Hvis jeg skal peke på en mann i hele fotballverden, som kan hjelpe Bendtner på rett vei, så er FCKs manager. Han er dyktig til å håndtere spillere med et litt utfordrende sinn, og Bendtner vil bli møtt med både kjærlighet og konskvenser, han vil bli støttet og skubbet til, skriver han.

– Risiko for en gedigen fiasko

Ekstra Bladets ekspert Allan Olsen er henrykt over Bendtner-overgangen, men antyder en smule desperasjon fra FCK-leiren.

Først av alt ler han av overgangen.

– Hahahahaha, jamen, tårene har så vidt lagt seg etter den største danske overgangsbomben i nyere tid.

– Selvfølgelig har Ståle Solbakken lett etter å styrke angrepet, han stoler ganske enkelt ikke på Pieros Sotiriou. Med både Europaligaen og FC Midtjylland som nylig hentet Emiliano Marcondes, har Ståle Solbakken handlet resolutt, men kanskje også en anelse desperat, skriver Olsen.

– Selv hvor fet sjansen er med Nicklas Bendtner, så er risikoen for en gedigen fiasko også til stede, mener han.

– Har nok forsikret som at han er i god form

Et av de store spørsmålene er den fysiske formen til dansken. Sist Bendtner var i aksjon på fotballlbanen var 28. april da han fikk 90 minutter i 0-3-tapet for Molde.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror FC København har forsikret seg om at 31-åringen har gjort en god jobb på egenhånd.

– De kjenner ham og historikken hams godt. De vet hva han har gjort på og utenfor banen. De har nok forsikret seg om at han er i god fysisk form, så han må ha gjort en god jobb på egenhånd, ellers hadde de ikke sett noe verdi i å signere ham. For Rosenborg var det greit å bli kvitt ham, der har han bare vært en utgift. FCK kan være de som får han i gang en siste gang, slik som han fremstod i den første sesongen i Rosenborg, men jeg blir overrasket om han begynner å bøtte inn mål i Danmark, sier Mathisen.

TV 2-eksperten mener FC København og Ståle Solbakken har lite å tape på overgangen.

– De har nok prøvd seg på andre caser som ikke har gått. For FCK er dette en veldig billig løsning, det er ikke noe risiko for deres del, de får ham nok uten å betale en krone, bortsett fra lønn. De har et helt annet budsjett enn RBK. Han har bare fått kontrakt ut sesongen, så de har nok gitt ham beskjed om at han får en siste sjanse til å bevise at han kan fortsette å levere på dette nivået, forteller Jesper Mathisen.