Åtte elever drept i knivangrep på skole i Kina

Åtte barneskoleelever ble drept med kniv og ytterligere to skadd da en 40 år gammel mann gikk løs på dem første dag etter ferien i provinsen Hubei i Kina.

Angrepet fant sted rundt klokka 8 mandag morgen, opplyser politiet byen Enshi i Hubei-provinsen. Ifølge pressemeldingen fra politiet er gjerningsmannen pågrepet og saken under etterforskning.

Det opplyses verken hvor barna ble angrepet eller motivet for handlingen, men ifølge South China Morning Post var barna elever ved barneskolen Chaotangpo i byen Baiyangping.

Ifølge avisa Southern Weekly, som holder til i Guangzhou, skal den mistenkte ha blitt løslatt fra fengsel i Hubei i juni etter å ha sonet en dom for drapsforsøk. Han skal være lokal.

Angrep på barneskolebarn skjer regelmessig i Kina, ofte sier gjerningspersonene at motivet er hevn og avsky mot samfunnet.

Tidligere i år ble to barn drept i et angrep på en skole i Hunan-provinsen, i januar i år ble en vedlikeholdsarbeider pågrepet etter å ha skadd 20 elever med hammer på en skole i Beijing.

To barn ble drept med kniv utenfor skolen sin i Shanghai i juni i fjor, og ni barn ble drept og minst 12 såret av en annen knivdrapsmann i april i fjor utenfor en skole i Shaanxi-provinsen. Sistnevnte oppga å ha vært mobbet på den skolen og at han ønsket hevn.

(©NTB)