Måtte beklage etter raseriutbrudd

Marc Soler (25) var på vei mot etappeseier i Vuelta a España, men fikk beskjed av lagledelsen om å vente på kapteinen sin. Det likte han aldeles ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i videovinduet øverst

Det var bare litt over tre kilometer igjen av søndagens etappe da ledende Marc Soler fra Movistar fikk beskjed om å roe ned for å hjelpe lagkaptein Nairo Quintana, som kom halsende bak ham.

Ordren fikk en frustrert Soler til å demonstrativt slå opp med hånden, snu seg med et sint ansiktsuttrykk og riste på hodet.

– Han så kanskje for seg å vinne etappen. Nå er han sur. Det blir god stemning rundt middagsbordet i kveld, bemerket TV 2s ekspertkommentator Mads Kaggestad.

– Et lag i harmoni, Movistar, konstaterte kommentator Christian Paasche ironisk.

Etappen endte med at Tadej Pogacar vant etappen, mens Quintana tok andreplassen og ble ny sammenlagtleder. Soler ble nummer fem.

Nå har det vært oppvask i Movistar. Ifølge avisen Marca angrer nå Soler på utbruddet sitt.

– Først og fremst vil jeg beklage overfor Movistar, Nairo og hele laget. Det kommer ikke til å skje igjen. Det skjedde i kampens hete. Vi kom hit for å vinne rittet med Nairo eller Alejandro (Valverde). Dette vil ikke skje igjen, sier 25-åringen.

Sportsdirektør Paplo Lastras i Movistar er også klar i sin tale om hendelsen. Han sier til Marca at Soler kanskje må forklares igjen hvilken rolle han nå har i laget under Vueltaen.

– Hvis vi vil lære ham å bli en leder, må han først være en hjelperytter. Hvis ikke, må vi vise ham hvordan Miguel Indurain hjalp Perico Pedro Delgado, og så hvordan Perico hjalp Miguel. Dette er en mangel på forståelse av sykkelhistorie.

PS: I dag ble det bekreftet at Nairo Quintana fra neste sesong skal sykle for Akea-Samsic.