SNIKISLAMISERING: Leder i Fremskrittspartiet (Frp) Siv Jensen under den NRK-sendte partilederdebatten under Arendalsuka mandag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SNIKISLAMISERING: Leder i Fremskrittspartiet (Frp) Siv Jensen under den NRK-sendte partilederdebatten under Arendalsuka mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Siv Jensen: Dette er snikislamisering

Partilederen mener det er problematisk at ikke alle kvinner og menn i Norge ikke håndhilser.

I et debattinnlegg i dagens VG skriver partileder i Fremskrittspartiet, Siv, Jensen, om det hun mener er snikislamisering.

Jensen viser til møtet mellom kronprins Haakon og flere kvinner i Al-Nooe Islamic Centre, der kvinnene ikke ønsket å håndhilse på kronprinsen.

Samme situasjon oppsto da leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenrikskomité strakk frem hånden for å hilse på Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif. Ei heller han ville håndhilse begrunnet med religion.

– I Norge hilser menn og kvinner på hverandre, punktum. Å forsøke å skape aksept for å ikke håndhilse på kvinner i Norge er ikke å vise forståelse, det er likestilling i revers. Det er dette som er essensen når jeg har snakket om snikislamisering. At vi indirekte eller direkte tilpasser oss uskikker og religiøse særkrav i forståelsens navn, skriver Jensen i VG.

Siv Jensen sier til avisen at at dette er en samfunnsdebatt som pågår, hvor Frp har klare svar, og hun avviser å «dra kortet» om innvandring én uke før valget.

– Hun var kvinne, og mannen fra det islamske prestestyret kunne ikke berøre hånden hennes. Klarere kan ikke forskjellen mellom vårt syn på kvinner og Irans syn på kvinner demonstreres, skriver Jensen.